Сучасний дизайн квартири у світлих тонах

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Вирішуючи зробити ремонт у квартирі, більшість людей хочуть розробити новий дизайн, використовуючи переважно світлі відтінки. Є ціла низка причин, чому найчастіше вибір падає саме на світлі тони. По-перше, вони підійдуть під будь-який стиль інтер'єру, по-друге, приємні для очей і не набридають. Також палітра світлих тонів створює безліч можливостей для оригінального оформлення. Про те, які ще переваги має дизайн інтер'єру квартири (докладніше: ionosfera.org/uk/dizajn-kvartir.html) в світлих тонах, ми розповімо в цій статті.

Чим примітний дизайн інтер'єру квартири у світлих тонах

Якщо підрахувати, які кольори найчастіше використовують у оформленні квартир, перші місця у рейтингу будуть у світлих тонів. Розберемося, чому саме їх найчастіше вибирають як основні для різноманітних інтер'єрів.

Переваги дизайну інтер'єру квартири у світлих тонах:

Незалежно від вибраного стилю, відтінки бежевого виглядатимуть доречно.

Різноманітність світлих кольорів дає справжній простір дизайнерської фантазії. З їх допомогою можна реалізувати різні задуми: це може бути ванільно-молочна гамма, що навіює спогади про піщаний пляж, або глянсовий перламутр з перлинним відтінком. Якщо взяти за основу світлий тон, як акцент можна використовувати будь-які яскраві кольори, наприклад, бірюзовий, помаранчевий, салатовий або фіолетовий.

Нейтральні відтінки не викликають напруження і не набридають.

Мода на дизайн інтер'єру квартири у світлих тонах з'явилася ще в минулому столітті. Незабаром бежева палітра зайняла лідируюче місце у дизайні. Досі її активно використовують як у класичних, так і в сучасних інтер'єрах. Психологи стверджують, що велика кількість нейтральних кольорів у приміщенні допомагає людині розслабитися. Для світлих інтер'єрів навіть вигадали назву «дзен», оскільки такий стиль асоціюється зі спокоєм, умиротворенням та відпочинком. Разом із простими формами, легкими тканинами та невеликою кількістю цікавих деталей вони нагадують кімнати середземноморських вілл.

Дизайн, що базується на світлих тонах, розширює приміщення.

Давно відомо, що використання бежевої гами в інтер'єрі робить простір зорово ширшим. До того ж, світлі кольори добре відбивають світло. Ця перевага дозволяє вибирати їх для оформлення квартир у спекотних регіонах.

Дизайн інтер'єру квартири у світлих тонах – справжній порятунок для тих, хто не може похвалитися великою площею свого житла. Власники тісних міських квартир та студій найчастіше роблять вибір саме на користь бежевої гами. Вона не лише дозволяє створити естетично приємний інтер'єр, а й візуально розширити невеликий простір.

Велика кількість людей живуть у «хрущовках», які часто перетворюються на студії. З метою більш ефективного використання простору зносяться всі стіни та створюється приміщення, яке є одночасно і кухнею, і спальнею, і вітальнею. Основною проблемою таких квартир є нестача вільного місця. Цю проблему необхідно вирішувати не лише з функціональної, а й з естетичної сторони. Щоб приміщення здавалося просторішим, у дизайні рекомендується використовувати світлі кольори. При виборі шпалер, меблів, текстилю та інших елементів інтер'єру варто звернути увагу на білі та бежеві відтінки, а також пастельні тони. Якщо правильно їх використовувати, може вийти справді неповторний та стильний інтер'єр, у якому приємно перебувати.