Секрети створення затишного передпокою: від мінімалізму до елегантності

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Оформлення передпокою, що здавалося б не є проблемою, може стати шаленим викликом для господарів будинку чи квартири, а особливо в тому випадку, якщо розміри самого приміщення невеликі. Сучасні дизайнери пропонують безліч цікавих ідей, які теоретично допоможуть створити стильний та функціональний простір навіть у невеликих передпокоях приватних будинків чи квартир.

Якщо Ви вже знаєте, що саме Ви бажаєте бачити, заходячи у будинок – радимо звернути увагу на широкий асортимент товарів для вашого передпокою, що представлені в інтернет-магазині «Еко-меблі». Ознайомитись з пропозиціями можна, перейшовши за посиланням https://eco-mebli.net/g11566592-prihozhi. А якщо Ви все ще вагаєтеся, що саме придбати та як розмістити – читайте далі.

Оформлення передпокою без вікон у світлих тонах

Передпокої часто не мають вікон, тому важливо уникати темних кольорів, таких як чорний, коричневий або темно-синій тощо. Всі ці кольори або їх темні відтінки можуть зробити приміщення менш затишним та візуально меншим аніж воно є насправді.

Використовуйте світлі відтінки, щоб створити сучасний та просторий інтер’єр. Одноколірні рішення, де один колір є домінантним, а його відтінки використовуються як допоміжні, завжди виглядають дуже ефектно. Це особливо цікаво виглядатиме у стилі лофт. При цьому варто пам’ятати, що не варто використовувати як теплі, так і холодні гами, наприклад, світло-сірі або блідо-рожеві відтінки тощо.

  •  Вбудовані меблі – не обов’язковий, але бажаний елемент

Сучасний дизайн передбачає використання вбудованих меблів, що були виготовлені на замовлення. Це дозволяє оптимально використовувати наявний простір, створюючи при цьому відчуття лаконічності та естетичності. Вбудовані гарнітури можуть використовуватися не лише для одягу та взуття, але й уміщувати інші речі. Також важливо, щоб колір меблів був сумісним із відтінком стін. Дотримуючись цього простого правила, Ви зможете забезпечити ефект гармонійності інтер’єру.

  •  Блискучі поверхні для передпокою

Якщо Ви вагаєтесь, як зробити маленький передпокій стильним і затишним – використовуйте блискучі або дзеркальні поверхні. Проте глянцеві поверхні, на відміну від матових, більш практичні та є популярними серед власників квартир і будинків.

  •  Увага до дрібниць

Мінімалізм є найкращим для передпокою, але це не означає, що необхідно повністю відмовлятися від прикрас. Для класичного стилю радимо обирати невелику фурнітуру під колір сталі, а вішалки оригінальних форм додадуть інтер’єру екстравагантності.

  •  Приховане освітлення

У передпокої зазвичай немає потреби в яскравому освітленні. Тому, радимо використовувати приховані світильники у верхній або нижній частині стін, щоб додати тепла та затишку приміщенню. Світла стеля також допоможе візуально збільшити простір. Для зручності примірки одягу можна поставити торшер.

  •  Оздоблення стін

Одним зі способів створення затишку є оригінальне оздоблення стін. Використовуйте декоративну штукатурку, що імітує природні матеріали, або цегляну кладку. Ці два варіанти завжди виглядають бездоганно у передпокої будь-якого розміру. Також фахівці радять використовувати один матеріал для оздоблення стін та підлоги. При цьому варто звертати увагу на напрям укладання, щоб забезпечити бажаний ефект звуження або розширення простору.

  •  Відмова від дверей у передпокої

Від вхідних дверей відмовитися, звісно, неможливо, але міжкімнатні двері сміливо можна замінити конструкціями типу «гармошка» або отворами-арками, що збереже простір передпокою.

Отже, ідеї для дизайну передпокоїв різних розмірів допоможуть Вам створити затишний та функціональний простір, де кожна деталь знаходиться саме на своєму місці. Використання вбудованих меблів, нейтральних кольорів та мінімального декору підкреслить сучасний стиль, а приховане освітлення та правильно підібрані меблі зроблять навіть маленький передпокій комфортним і затишним. Застосування акцентів у вигляді картин, поличок або торшерів додатково надаватиме Вашому передпокою індивідуальності, затишку та тепла.

Не бійтеся втілювати Ваші ідеї в життя! І нехай Ваш дім або квартира стануть місцем, куди завжди хочеться повертатися знов і знов.