Для чого потрібна і як обрати одяг для собак

васильков 51 |
30-12-2022 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Для чого потрібна і як обрати одяг для собак

Далеко не всі собаки однаково добре пристосовані до української зими. Безумовно у хаскі з холодом проблем не має бути. А ось представники маленьких короткошерстих порід можуть страждати під час прогулянок. Саме тому відповідальний господар має купити одяг для собак, щоб подбати про свого улюбленця.

Але для початку потрібно розібратися, кому потрібен такий одяг, а також як його правильно вибрати.

Яким породам варто придбати одяг для собак

Зимовий одяг для собак ‒ це чудовий спосіб захистити свого улюбленця від холодної погоди. Однак навіть восени та весною предмети одягу можуть використовуватися як елементи захисту від вітру та бруду.

Якщо ви невпевнені, чи вам варто купити одяг для собак, варто додатково розібратися, наскільки порода, до якої належить ваш улюбленець, добре переносить холодну погоду. Отже, одяг для собаки потрібно придбати для:

  1. Короткошерстих порід або ж собак без підшерстя. Найчастіше, чотирилапі друзі середнього та великого розміру рідше страждають від переохолодження, але навіть їм потрібен одяг. До яскравих прикладів таких тварин варто віднести такі породи як джек-рассел тер’єра, добермана або басенджі.
  2. Цуценят. Собаки ростуть дуже швидко, тому одяг для цуценят виглядає не дуже вдалою покупкою. Але все ж його потрібно придбати, якщо ви хочете забезпечити тварині комфортні умови під час прогулянки.
  3. Маленьких декоративних порід. Одяг для йорків, чіхуахуа та інших невеликих собак дуже важливий в холодну пору року, оскільки їх теплообмін дуже швидко порушується.

Як підібрати одяг для собак

Одяг для собак зимовий варто обирати таким чином, щоб тварині в ньому було максимально комфортно. Тому перед купівлею продукту потрібно виміряти:

  1. Спину. Вимірюється від основи хвоста до холки. Під час примірки варто тримати собаку рівно.
  2. Шию. Для цього сантиметром потрібно виміряти її найширше місце.
  3. Груди та талію. Також вимірюються в найширшому місці.
  4. Довжину лап. Від основи до зап’ястку.

Насправді примірка не такий складний процес. В інтернеті ви можете відшукати кілька відео, які вам в цьому допоможуть. Одяг для собак потрібно підбирати під оптимальний розмір, але варто передбачити 1-2 зайвих сантиметра. Таким чином тварині буде набагато комфортніше рухатися на вулиці. Також це допоможе залишити предмет актуальним навіть в тому випадку, якщо ваш улюбленець набере трохи ваги.