Як варто назвати цуценя і як називати не варто

васильков 12 |
1-12-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Підбираючи прізвисько для цуценяти пам'ятайте, що воно навіть важливіше, ніж ім'я для дитини, тому що це - перша і головна команда, яку вивчить ваш улюбленець і на яку він реагуватиме насамперед. 

У цій статті ми розповімо, що варто враховувати при виборі клички для цуценяти.

Матеріал розміщено на правах реклами.

ПОРАДА 1. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ПРОСТЕ СЛОВО

У паспорті собаки може бути вказане довге красиве ім'я з кількох складів. Але, як розповідає 5.ua, цуценяті зазвичай дуже важко сприймати подібні слова на слух. До того ж власнику також легше вимовляти лаконічні клички для цуценяти "дівчинки" або "хлопчика" з одного-двох складів.

 Приклади кличок з одного-двох складів:

  • Для самиць: Леді, Лу́на, Нова, Лола.

  • Для самців: Рекс, Дюк, Спайк, Піксель.

Що простіше слово, то більше шансів, що ви зможете голосно й чітко покликати собаку на ходу чи здалеку. Це особливо важливо, якщо улюбленець зірвався з повідка або втік із прибудинкової ділянки чи подвір’я.

ПОРАДА 2. ПІДБЕРІТЬ РІДКІСНЕ СЛОВО

Собака має точно знати, що ви звертаєтеся саме до нього. Тому його кличка не повинна бути схожою на слова, які вживаються в повсякденних розмовах. Такі збіги можуть збентежити улюбленця. Особливо якщо слово супроводжується негативним емоційним забарвленням. Також не варто вибирати для клички імʼя людини, з якою ви проводите багато часу. Собака постійно реагуватиме на це слово.

ПОРАДА 3. УНИКАЙТЕ КЛИЧОК, СПІВЗВУЧНИХ ІЗ КОМАНДАМИ

Кожен собака повинен виконувати хоча б мінімальний набір команд. Ви можете використовувати традиційне "до мене", "поруч", "сидіти" та "фу" або замінити стандартні "кодові" слова на власні. Але кличка не має бути схожою на команди, яких ви навчаєте улюбленця. Інакше дресирування триватиме довше, і ви не завжди розумітимете, чи собака виконує команди правильно.

ПОРАДА 4. НЕ ВИКОРИСТОВУЙТЕ ПРОВОКАЦІЙНІ СЛОВА ТА НЕНОРМАТИВНУ ЛЕКСИКУ

Деяким господарям може здатися кумедним назвати цуценя звучним, але не зовсім пристойним словом. Ми радимо відмовитись від такої ідеї. Вам доведеться голосно вимовляти ім'я собаки, перебуваючи в оточенні людей. У таких ситуаціях невдала кличка може створити власнику тварини проблеми та спричинити суспільний осуд.

ЯК ПРИДУМАТИ ГАРНУ КЛИЧКУ ДЛЯ ЦУЦЕНЯТИ

Вибір імені для улюбленця може стати викликом навіть для креативної людини. Але є кілька простих способів швидко відшукати гарну та милозвучну кличку для собаки.

Ім'я цуценяти можна підібрати за такими параметрами:

  • Країна походження. Для акіта-іну або шіба-іну спробуйте японські імена (наприклад, Руна, Юкі, Таро, Марон), а німецького добермана чи дратгар доречно назвати Шварцем, Археном, Бруно, Кайзером.

  • Забарвлення. Наприклад, рудого собаку можна назвати Фаєр (вогонь), чорного – Нокс (ніч), а білого – Сніжок чи Вайт (білий). Характерні плями та мітки теж спроможні наштовхнути на ідею. Наприклад, цуценя з плямами у формі підкови можна назвати Лакі (щасливчик).

  • Фільм, мультфільм, гра, книга або комікс. Існують сотні цікавих сюжетів, у яких важливу роль відіграють собаки. Наприклад, далматинців можна назвати Понго або Парді (як у "101 далматинці"), для кокапу підійде ім'я Скай ("Щенячий патруль"), а Лесі – одна з найпопулярніших кличок для колі завдяки однойменному серіалу.


У такий спосіб можна скласти власний список імен для свого цуценяти. А щоб вибрати найкраще, обговоріть їх або влаштуйте веселу гру – напишіть клички на папірцях та витягніть випадковий варіант. Так собака отримає не лише ім'я, а й пов'язану з ним сімейну історію.