Автобусна подорож в Німеччину: що можна ввозити

васильков 381 |
20-01-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Автобусні перевезення наразі залишаються найбюджетнішим способом пересування. А інколи, враховуючи нинішні умови, і єдино можливим. Тож якщо ви тільки плануєте їхати в Німеччину або ви вже придбали квиток, наприклад, на Київ Бремен автобус, варто дізнатись, що можна брати з собою.

Який багаж не можна везти з собою?

Перша важлива деталь — усі речі, що ви везете з собою, мають призначатись лише для особистого користування (вами або членами вашої родини).

Провезення товарів на продаж не допускається. Також заборонено брати з собою:

  • медичні препарати, що не мають сертифікату міжнародного зразка;

  • продукти з м’яса, риби та сиру, що вироблені не в країнах ЄС (так, домашню ковбаску, на жаль, доведеться залишити або з’їсти перед пропускним пунктом);

  • холодну зброю та все, що може до неї належати: ножі, кастети, кинджали тощо; якщо ви провозите макети холодної зброї (наприклад, реквізит для вистав), то вам потрібно мати на них відповідну ліцензію;

  • матеріали порнографічного характеру у будь-якому форматі.

Також є види багажу, що можна провозити, але з певними обмеженнями. Так, при перевезенні домашніх улюбленців ви маєте надати на перевірку їх паспорти та карту щеплень. Також є обмеження на ввіз певних рослин, хутра, шкіри.

Скільки валюти можна провозити у Німеччину?

Якщо сума задекларована, то обмежень немає. Без декларації можна провозити суму, що менше або дорівнює еквіваленту 15 тис. євро. В будь-якій валюті. До речі, в цьому питанні законодавство Німеччини є одним з найлояльніших серед європейських країн.

Обмеження на паливо, алкоголь та тютюн

Ці предмети зазвичай виділяють в окрему категорію. Тут митні правила теж доволі м’які. В країну можна ввезти не більш як 200 цигарок чи 250 грамів тютюну. Важливо, щоб особа, що провозить їх, була повнолітньою.

Щодо алкоголю, то можна взяти з собою не більше 1 л міцних напоїв (з 22% вмістом спирту або більше) або:

  • 2 л напоїв міцністю менше ніж 22%;

  • 4 л не ігристих вин;

  • 16 (!) л пива.

Тепер про пальне: для кожного виду транспорту можна залити повний бак та взяти з собою додаткову каністру на 10 л. Звісно, інформація про паливо більше стосується тих, хто подорожує на авто. Проте про всяк випадок краще її знати.

Підбиваючи підсумки, можна сказати, що правила ввозу у Німеччину предметів особистого користування дуже прості, тож складнощів не виникне. Тож купуйте квитки (наприклад, на сайті klr.com.ua) та збирайте валізи!