Приціли для нічного спостереження

васильков 327 |
15-02-2022 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Загалом приціли для нічного спостереження відрізняються трьома основними характеристиками:

  1. Встановлення прицільної сітки та механізму вивіряння.
  2. У наявності кронштейн або посадкове місце для установки на зброю.
  3. Ударостійкий корпус, стійкий до віддачі зброї.

У більшості мисливці не бачать принципової відмінності класичних нічних прицілів на основі ЕОП та цифрових прицілів, тому ми об'єднали їх у цьому розділі. Кожен з них має свої переваги та недоліки, у цій статті ми розглянемо їх докладніше. Функціонально сучасний цифровий об'єктив, до якого належать також теплові об'єктиви, додатково обладнані інтерфейсом запису та виведення зображень, у тому числі через Wi-Fi. У цифровому форматі зображення можна відображати різні дані на екрані, починаючи від швидкості вітру і закінчуючи функцією зображення в картинці, в якій центральне зображення має додаткове збільшення.

Що важливо для полювання

Важливо пам'ятати, що більшість нічного полювання проводяться з вежі відповідно до російського законодавства та з дистанцією до 100 м. Хоча ці вимоги задовольняються навіть за допомогою прицілів ЕОП першого покоління, найзручніше вистежувати тварину через прилад ЕОП другого та третього покоління, що дозволить розглянути тварину на дистанції до 300 м. За допомогою цифрового прицілу можна побачити дуже чітку картинку в 150 метрах, але коли вистачає світла місячної ночі або світлої хмарності.

Використання інфрачервоного підсвічування

Прилад працює за принципом посилення навіть невеликого джерела світла, такі як, наприклад, зоряне небо або місяць. Густі ліси, переорані поля, весняні «чорнотропи» здебільшого не мають джерела світла – тоді на об'єктивах включаються інфрачервоне підсвічування. Якщо шукаєте нічний приціл тепловізор: https://topoptics.com.ua/uk/teplovizionnye-pritsely/. Вам сюди.

Підсвічування ІЧ збільшує дальність розпізнавання зображення та чіткість картинки. Однак більшість тварин добре бачать інфрачервоний ліхтар ПНВ приблизно так само, як звичайний. Дикі тварини, які раніше не зустрічалися з таким світлом, зазвичай не відповідають на нього. Якщо тварину вже намагалися підстрелити – підсвічування точно її злякає. Також вважається, що підсвічування з хвильовою довжиною більше 900нм, яка використовується з ЕОП 3 покоління, не може бути видно тваринам. Це не зовсім так – тварини бачать її, але вона викликає у них менше роздратування. Тому краще його зовсім не використати.