Як обрати душову систему? Дізнайтесь про види та переваги різних моделей

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Для обладнання сучасної душової зони потрібно три елементи: скляна перегородка, зливний трап (або піддон), а також душова система. Про вибір останньої ми й поговоримо. Менеджер магазину сантехніки https://www.santechshara.ua/ радить спочатку обирати тип обладнання. Якщо ви робите капітальний ремонт з демонтажем плитки, зверніть увагу на моделі прихованого монтажу. Якщо ж хочете замінити старий змішувач сучаснішим обладнанням, обирайте із настінних моделей. Ми розповімо про переваги та недоліки обох варіантів. 

Як влаштовані настінні душові системи?

Ці пристрої складаються зі змішувача, гарнітури та верхньої лійки, що кріпиться на металевій стійці. Головна перевага таких моделей — простий монтаж до стандартного виходу холодної та гарячої води. Це дозволяє встановити пристрій на місці старого змішувача у душі чи над ванною. Що варто враховувати при виборі душової стійки?

  • Тип змішувача: механічний або термостатичний;
  • Керування: кнопки чи важелі;
  • Висота та виніс верхньої лійки.

Якщо у вас невелика душова кабіна, звертайте увагу на ширину виносу верхньої лійки. Інакше вам доведеться стояти впритул до перегородки, щоб потрапити під струмінь води. Для невеликих кабін варто обирати моделі з рухомою лійкою, що дозволяє змінювати кут нахилу. Якщо в родині є маленькі діти, радимо встановити змішувач із термостатом. Він подає воду заданої температури, тому з ним неможливо обпектись. Зважайте, на якій висоті розміщена верхня лійка. Якщо у сім'ї є високі люди, варто обрати телескопічну стійку.

Як влаштовані душові системи прихованого монтажу?

Системи вбудованого монтажу складаються з таких же елементів як попередні моделі, але за однією відмінністю — їх корпус та з'єднання заховані у стіні. Ззовні залишається важіль чи панель керування, гарнітура та верхня лійка. Це найкращий варіант, для тих, хто планує капітальний ремонт у санвузлі. Таке обладнання має кращий вигляд в інтер'єрі та дозволяє обладнати дійсно функціональний душ. 

Прихований монтаж також дозволяє розвести блок керування та гарнітуру на будь-яку відстань. Важіль вмикання не обов'язково розміщувати під верхньою лійкою. Його варто розташувати біля входу, щоб користувач міг дотягнутись до нього, не заходячи. Так не доведеться ухилятись від холодної води, налаштовуючи температуру потоку. Також можна вибрати висоту розміщення гарнітури та виливу, щоб було зручно усім членам родини.

Найбільшою перевагою вбудованих систем є можливість комбінувати різні типи обладнання. Шанувальники мінімалізму можуть встановити тільки верхню лійку на стіну чи стелю та важіль керування. Потрібна ручна лійка чи навіть поворотний вилив для набору води — ці елементи легко приєднати до системи. Також можна встановити каскадний душ чи гідромасажні форсунки. Головне, продумати все на етапі чорнових робіт, адже для прихованого обладнання потрібно робити отвори у стіні.