Вчимо англійську із задоволенням: як можна насолодитися навчальним процесом

васильков 5 |
29-11-2023 |
новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Вчити іноземні мови з інтересом і отримуючи задоволення від процесу цілком реально. До того ж вивчення англійської й не повинно бути схожим на каторгу. В умовах сучасності існує вже величезна кількість найрізноманітніших методик і способів, які дозволять подолати складнощі. Освоїти граматику і набрати необхідний словниковий запас можна з легкістю та цікавістю, щоб надалі отримати можливість без жодного страху подорожувати та спілкуватися з іноземцями. Комусь це може здатися нереальним, але фахівці Інгліш Прайм доведуть протилежне, надавши кілька корисних порад. Тож, вчимо англійську із задоволенням!

Відповідні онлайн-курси

Дуже легко і відносно швидко можна вивчити англійську за допомогою спеціальних курсів. Зробити це можна за підтримки цілої групи таких самих учнів або на індивідуальній основі, тільки з викладачем. Хороший наставник зможе спочатку поставити правильну вимову, пояснить незрозумілі моменти, за необхідності відповість на запитання. Займаючись у групі студентам буде простіше позбутися страху говорити на публіці.

Підбираючи якісні курси, слід брати до уваги рейтинги, відгуки тих, хто вже там навчався або навчається зараз, а також вартість і напрямок курсу. Матеріал буде набагато простіше і веселіше запам'ятати за допомогою гейміфікації. Курси з комунікативним підходом нададуть більше, ніж просто суха теорія. Невеликі групи та позитивна атмосфера - те, що потрібно для успішного подолання труднощів.

Контент для самонавчання

Навіть якщо спочатку обрано не самоосвіту, а групові курси, забувати про самопідготовку все одно не варто. Відразу варто зазначити, що самонавчання - це не нудне зазубрювання, а задоволення англійською завдяки цікавому проведенню часу. Можна почитати книжки англомовних авторів в оригіналі, дивитися відео англійських блогерів на цікаву тематику. Якщо у вивченні англійської зачіпається професійна лексика, має сенс пошукати англомовні статті на потрібні теми.

Крім іншого можна записатися в розмовний клуб або ж знайти співрозмовника з іншої країни в соцмережах. В останньому випадку можна практикувати не тільки мовлення, а й письмову англійську, і сприйняття на слух. Можна навіть не тільки практикуватися, а й самостійно стати для закордонного співрозмовника вчителем, навчаючи своєї рідної мови. Не потрібно боятися помилок. Навпаки, навіть потрібно просити нових друзів виправляти їх.

Хобі для додаткових занять

Для початку не завадить згадати як саме прийшла думка про те, щоб почати вчити англійську мову. Адже не так вже й часто ми вчимо англійську мову через спонтанне рішення. Нерідко люди починають навчання, оскільки ця мова починає відігравати величезне значення в їхній кар'єрі або освіті. Однак не можна не визнати, що в умовах сучасності знання англійської відіграє набагато більшу роль. 

Але на одному ентузіазмі далеко не заїдеш, тому інтерес регулярно потрібно чимось підживлювати. У більшості випадків джерелом натхнення слугують творчість і наявні хобі - саме ці елементи можна перетворити на ключових помічників. Адже набагато приємніше думати про англійську не як про чергову рутину, а як про спосіб навчитися розуміти своїх кумирів. Зробити це можна, наприклад, так:

  1. Дивитися іноземні фільми. Чудовий варіант допомогти собі з вивченням англійської мови - перегляд серіалів і різних екранізацій в оригіналі. Можливо, для когось це стане несподіваним фактом, але така професія як "актор дубляжу" існує виключно в країнах колишнього СНД. Азія, Америка та країни Європи переважно обмежуються субтитрами, адже тільки мова оригіналу здатна по-справжньому передати всі тонкощі акторської гри. Почавши вчити англійську, варто включити у своє дозвілля перегляд фільмів в оригіналі. Це допоможе не тільки отримати справжнє задоволення від перегляду, а й покращити свої мовні навички.
  2. Вчити слова улюблених пісень. Англомовна музична індустрія змогла подарувати світу безліч вражаючих співаків. І якщо запитати знайомих про те, що стало для них поштовхом до вивчення мови, у більшості випадків назвуть саме музику. Пісні - дійсно корисні помічники, завдяки яким ми отримуємо справжнє задоволення, вивчаючи англійську мову. І сенс не тільки в тому, щоб постійно слухати їх. Потрібно також заучувати їх напам'ять і перекладати рідною мовою, адже поети-піснярі часто використовують ідіоми, сленг і різноманітні мовні звороти, що дають змогу зробити мовлення гарнішим і глибше висловлювати думки. Тому, якщо й подобається якась пісня, має сенс "обробити" її з усіх боків. Це дасть змогу не лише покращити слухове сприйняття та вимову, а й дасть змогу покращити пам'ять та навчитися працювати з перекладами.

Завдяки всім згаданим варіантам, навчання зможе стати цікавим і захопливим. Тоді й практикуватися захочеться більше. Вчимо англійську із задоволенням, та підвищуємо рівень з легкістю!