Як перевірити батарею макбука? Визначаємо кількість циклів перезаряджання Macbook бу перед покупкою

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Навіщо потрібно перевіряти стан акумулятора на MacBook? Відповідь проста – це один з основних елементів, схильних до зносу. Чим частіше і активніше ви працюєте на ноутбуці, тим швидше виникне потреба в його заміні. Особливо це стосується вживаних пристроїв, якщо, наприклад, ви розглядаєте варіант покупки Macbook Pro 13 бу. В такому разі варто вміти розрізнити «виснажений» акумулятор від такого, що ще має добрий потенціал. Розповідають спеціалісти магазину вживаних Apple «ЯК НОВИЙ». 

Фактори, що впливають на автономність MacBook 

Залежно від моделі, характеристик програмного забезпечення, макбук може працювати різний час без підзарядки. Навіть яскравість підсвічування матриці має значення. Розберемо це докладніше і почнемо з операційної системи.

Apple постійно працює над збільшенням продуктивності та скороченням енерговитрат на виконання завдань. Для Вас буде дивно дізнатися, що при використанні наприклад Mac OS 10.12.2 або Mac OS 10.12.3, час роботи без підзарядки може збільшитися майже на 10%. Даний експеримент проводився як при використанні енергоємних програм типу FINAL CUT або PHOTOSHOP, так і при невисокій завантаженості, прослуховування музики в iTunes і кілька відкритих вкладок Safari. Також зауважимо, що різні браузери, споживають різну кількість енергії в тому числі і через встановлені модулі. 

Цикл перезаряджання – це один повний заряд вбудованого акумулятора. Простіше кажучи, Ви повністю розрядили макбук, а потім зарядили його до 100%, це і є 1 цикл перезаряду. Кожен акумулятор MacBook має певну кількість циклів перезаряджання, після якого йому необхідна заміна. 

Як подивитися кількість циклів перезаряджання macbook? 

У лівому верхньому куті тиснемо на яблуко і в контекстному меню вибираємо пункт «Про цей Mac». Відкриється вікно з інформацією про систему, модель MacBook та його короткі характеристики. Нижче пункт «Звіт про систему» – тиснемо на нього, опісля чого з'явиться інформація про встановлене апаратне забезпечення та ПЗ. Знаходимо пункт «Електроживлення» та переходимо до «Кількість циклів перезарядки».

Отже, якщо у Вас швидко розряджається макбук, порівняйте показники циклів перезаряджання в розділі електроживлення з таблицею допустимих циклів перезаряджання для вашого MacBook.

Якщо кількість циклів перезаряджання перевищує максимальну кількість циклів для вбудованого акумулятора, то елемент потребує заміни. Макбук сам може проінформувати про це: поряд із індикатором заряду з'явиться знак оклику, а в інформації про стан батареї макбук – пункт «Потреба в обслуговуванні». Однак таке стається не завжди, тому найнадійніший спосіб дізнатися про стан акумулятора – це перевірити кількість циклів у розділі електроживлення. 

Важливо! У разі несправності батарея макбук може роздутися і пошкодити внутрішні та зовнішні елементи. Практично на всіх моделях, акумулятор розташований під трекпадом (тачпадом) – здуття батареї деформує топкейс і видавить трекпад, через що останній також може потребувати заміну. Вартість ремонту може бути досить значною. Саме тому, перш ніж купити Macbook Pro 13 бу, варто ретельно перевірити його батарею.

А краще замовити бу макбук на сайті «ЯК НОВИЙ». Всі тести й перевірки апаратного забезпечення, в тому числі батареї, вже проведено спеціалістами інтернет-магазину. Якість продукції підтверджена гарантією. А ціна значно нижча ніж на нові MacBook, що дозволяє непогано зекономити.