Поблизу міста Васильків підпалили знаменитий Казковий Яр

васильков 151 |
12-03-2024 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

10 березня, одразу в декількох місцях, підпалили ландшафтний заказник місцевого значення  «Казковий яр». Про це написав у Facebook депутат Київської обласної ради Роман Титикало.

За словами Романа Титикало, на Київщині триває боротьба Великобугаївської громади із Васильківською місцевою владою. Повідомляється, що жителі громади чинять спротив розвитку промислового кластера на землях сільськогосподарського призначення, які оточені з усіх боків об’єктами природно-заповідного фонду. Так, ймовірно щоб помститись підпалили заказник.

Відомо, що 21 березня 2023 року природні території площею 169,6472 га Київська обласна рада оголосила  Ландшафтним заказником місцевого значення «Казковий яр».



Раніше вже писали, що  на Васильківщині  триває боротьба Великобугаївської громади із Васильківською місцевою владою: люди чинять спротив розвитку промислового кластеру на землях сільськогосподарського призначення, які оточені з усіх боків об’єктами природно-заповідного фонду – заказниками “Васильківські Карпати” та “Казковий Яр”. Місцева влада хоче дозволити побудувати поблизу промислове підприємство.

 Задекларована мета – створити нові робочі місця та наповнити податками збіднілий бюджет. При цьому, у виконкомі Васильківської міськради запевняють, що мова про будівництво асфальтно-бетонного заводу наразі вже не йде – лише про склади і повністю екологічно безпечний цех з виробництва тротуарної плитки.