Кріпильні вироби з дюймовим різьбленням

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Одним з поширених різновидів різьблення, яке активно використовується в механічному виробництві, є дюймове або американська. Свою назву воно отримало, завдяки одиниці виміру – дюйму. Оригінальна дюймова різьба є дуже популярною у Сполучених Штатах Америки та деяких європейських країнах, які дотримуються американських стандартів. 

Дюймове різьблення: особливості

Варто ознайомитися з характеристиками дюймового різьблення. 

  1. Форма: може мати два різновиди – конічне, циліндричне. Циліндричне виконується за британськими стандартами, часто використовуються в будівельній галузі, служить для скріплення різних конструкцій. Воно використовується там, де не потрібна герметичність, замикання. Конічне – застосовується в тих випадках, коли потрібна надійна герметизація. Наприклад, якщо робоче завдання полягає в з'єднанні газових труб. 
  2. Крок різьблення – визначає відстань між кожним витком. В дюймовому різьбленні крок, зазвичай, вимірюється у кількості витків на дюйм. Наприклад, 1/4 дюйма, що має крок 20 TPI, означає, що на 1 дюйм припадає 20 витків різьблення. Крок відрізняється у залежності від конкретних потреб програми, сили утримання. 
  3. Клас міцності виробів. Дюймові різьбові вироби відрізняються за класом міцності: цей параметр визначає їхню здатність чинити опір впливам та навантаженню. Клас міцності зазвичай позначаються числами зі значеннями від 1 до 8. Чим вищим є значення, тим більша міцність виробу. 

Варто обов'язково враховувати умови експлуатації та потрібну міцність при виборі дюймових різьбових кріплень.

Різновиди виробів з дюймовим різьбленням

Вироби з дюймового різьблення можуть бути різноманітними, вони використовуються в різних галузях. Розглянемо кілька прикладів. 

  1. Болти та гайки: найпоширеніші, використовуються в автопромі, будівництві, машинобудуванні та інших сферах. 
  2. Гвинти та шпильки: застосовуються для надійного та швидкого кріплення двох або більше предметів. 
  3. Анкерні болти: закріплюються на поверхнях і стінах для кріплення важких конструкцій – наприклад бетонних плит. 
  4. Трубні фітинги: застосовуються з метою з'єднання різних частин трубопровідної системи, використовуються в газопостачанні, опаленні та інших галузях. 

Поради щодо купівлі

Як правильно вибрати вироби з дюймовим різьбленням? Обов'язково враховуйте такі фактори: 

  • визначте правильний розмір різьблення, його тип відповідно до вимог проекту; 
  • обирайте матеріал виробу – сталь, латунь, нержавіюча сталь та інші, що залежить від вимог до корозійної стійкості, міцності; 
  • зверніть увагу на необхідний клас міцності для безпеки з'єднання: враховуйте необхідне навантаження, середовище експлуатації. 

Варто купити кріпильні вироби з дюймовою різьбою у магазині Dinmark. Покупцям пропонується великий вибір розмірів, типу, класів міцності – можна знайти відповідний товар для будь-якого проекту. 

Всі наявні у каталозі вироби з дюймовим різьбленням відповідають стандартам безпеки. Магазин пропонує оперативне доставляння, економлячи час клієнтів та дозволяючи отримати вироби у будь-якому місті України. Приймайте обдумане рішення щодо купівлі та отримуйте привабливі знижки за умови придбання товару оптом!