Профілі для гіпсокартону: види та особливості

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

При створенні гіпсокартонних перегородок використовується спеціальний профіль із тонкої сталі. Він необхідний для підвищення міцності та надійності конструкції, при цьому профіль під гіпсокартон допомагає знизити вагу перегородки, оскільки не вимагає використання додаткових кріпильних елементів та клейових складів.

Широкий вибір металевих виробів для кріплення гіпсокартону ви знайдете в інтернет-магазині Leroy Merlin, де зможете замовити будівельні матеріали високої якості за приємною ціною. При цьому важливо визначитися з типами та особливостями конструктивних елементів.

Які бувають профілі під гіпсокартон?

За конструкцією всі профілі поділяються на:

  • стійкові;

  • направляючі.

Направляючі маркуються UW та UD. Вони необхідні для фіксації гіпсокартонних листів і виготовлені у вигляді горизонтальних направляючих, до яких кріплять вертикальні конструкції з металу.

Стійкові вироби випускаються з маркуванням CW та CD. Їх вставляють у напрямні елементи, що дозволяє створювати єдину конструкцію для зміцнення гіпсокартонних перегородок. Найчастіше стійкові моделі характеризуються наявністю ребер жорсткості, поздовжніх гофр та країв C-подібної форми.

Направляючі елементи діляться на стельові та стінові, тоді як стійкові припускають лише стінову установку. Усі три варіанти відрізняються за розмірами перерізів, які вибираються в залежності від товщини листа гіпсокартону.

Особливості кріплення профілів для гіпсокартону

Стельові профілі (СП) використовуються для створення підвісних конструкцій із гіпсокартону. Вони закріплюються на периметрі стелі на стінах за допомогою прямих підвісів. При створенні каркаса облицювання вони також кріпляться до підлоги.

Стійкові елементи (ПС) випускаються з С-подібними краями та перфорацією по краях діаметром 33 мм. Такі отвори необхідні для проведення комунікацій всередині гіпсокартонної перегородки.

Направляючі вироби (ПН) з'єднуються зі стійковими під прямим кутом. Їх монтаж здійснюється за допомогою дюбелів чи нарізних шурупів. Такі елементи конструкції також випускаються з отворами для електропроводки та інших комунікацій.