Профілактика соціально-небезпечних захворювань серед школярів Василькова

васильков 1 989 |
20-09-2017 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Відомий факт, що краще запобігти інфікуванню, ніж мати справу з наслідками хвороби. Тому протягом першої половини вересня спеціалісти «Конвіктус Україна» провели низку профілактичних заходів у школах Василькова.



Провідні фахівці організації в рамках конкурсу "Добросправ" розповіли школярам про такі небезпечні соціальні явища як наркоманія, ВІЛ/СНІД, гепатити та туберкульоз.

Працюючи з уразливими групами, які вже мають всі вище згадані недуги, ми розуміємо, наскільки важливою є профілактична робота серед школярів старших класів та популяризація здорового способу життя, – підкреслив менеджер «Конвіктус Україна» Ігор Козак.

В рамках даного проекту була проведена інформаційна кампанія з профілактики ВІЛ/СНІДу та наркоманії, а саме:

  • Проведено фокус-групи для збору та аналізу потреб у просвітницькому стенді;

  • Виготовлено та розміщено інформаційні стенди у школах м. Васильків;

  • Проведено 6 тренінгів для молодих людей 13-15 років, які мотивують та зацікавлюють до активного способу життя.

Зазначимо, що на початку літа ВБО «Конвіктуc Україна» перемогла у конкурсі "Добросправ", та отримала грант на виготовлення 10 інформаційно-профілактичних стендів. Також в рамках проекту, спеціалісти провели 6 тренінгів для школярів старшого шкільного віку.

Організатори конкурсу "Добросправ": ГО «Альянс добрих справ» (при підтримці польської організації-партнера «стоваришеніє «Чайня» на чолі з Марціном Рехулічем), Васильківська міська рада та мер міста Володимир Сабадаш.  Крім того, до конкурсу долучилися представники соціально-відповідального бізнесу  – Олександр Кушніренко, Сергій Крижанівський, Микола Неділько, Віктор Романюк, та  ІСАР Єднання.

«Конвіктус» – це неурядова організація, яка працює у трьох країнах світу – Швеції, Естонії та Україні, надаючи підтримку уразливим верствам населення для покращання якості їхнього життя та здоров’я. Щороку ВБО «Конвіктус Україна» проводить близько 14 000 тестувань та надає профілактичні послуги більше ніж 15 000 особам із числа груп ризику.

Детальніша інформація по телефону:

Ігор Козак (організатор тренінгів ) - 063 801 97 13

Наталія Кравчук (прес-секретар) - 093 188 71 53