Ігор Кононенко на Васильківщині: Коли дивишся на цих дітей, розумієш, задля кого працюєш!

васильков 2 108 |
12-04-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

«Зустріч з жителями Данилівської сільської ради надихає, – ділиться враженнями народний депутат Ігор Кононенко. – Люди активні, вболівають не тільки за себе, але й дбають про інтереси всієї громади. Це і є паростки дієвого громадянського суспільства!»
Село Данилівку Васильківського району Ігор Кононенко відвідав у рамках робочої поїздки по області.



Разом з людьми Кононенко вирішував, як краще підійти до розв’язання тієї чи іншої проблеми. Найбільш кричуща та нагальна – недостатнє постачання води. Здавалося, у селі краще з інфраструктурою, ніж у інших населених пунктах регіону: є непогана школа, чудовий садочок «Данилко», ФАП, в якому в минулому році було зроблено капітальний ремонт. Але загроза відключення від водопостачання зводить нанівець будь-які досягнення. Депутат пообіцяв посприяти вирішенню питання за умови, якщо місцева влада підготує проектну документацію.


Ще один біль – місце відпочинку для найменших жителів села. Кононенко повідомив, що найближчим часом планується побудувати на території сільради три дитячі майданчики. Інші проекти місць відпочинку знаходяться на етапі розробки.


Данилівській сільській раді підпорядковуються ще й села Бобриця, Кожухівка, Липовий Скиток. У Кожухівці цього дня також відбулася важлива подія – відкриття фельдшерсько-акушерського пункту.


ФАП у Кожухівці – приклад раціонального підходу до вирішення проблеми. У селі не було приміщення під медичний заклад. Частина будівлі місцевого клубу знаходилась у занедбаному та захаращеному стані. Отож громадою та керівництвом села на чолі із сільським головою було прийнято рішення про використання частини клубу для створення ФАПу.


Відкриття сільського медичного закладу первинної ланки настільки важлива подія, що вона перетворилася на свято місцевих мешканців –від дорослих до найменших. І саме дітей з батьками зібралося чимало.


Веселі, розкуті, активні діти – перша ознака, що село зокрема, та Україна загалом не занепадають, а мають потенціал для розвитку. «Коли дивишся на цих дітей, розумієш, задля кого працюєш!» – сказав Ігор Кононенко.


Ірина Гомза