На Київщині мають з’явитися нові центри для дітей з особливими освітніми потребами, – депутат Кононенко

васильков 1 932 |
6-07-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

На Київщині живуть понад 16 тисяч дітей з особливими освітніми потребами. Щоб зробити навчання доступним для них, необхідно розширювати мережу інклюзивно-ресурсних центрів. Таких спеціальних навчальних закладів в області найближчим часом має з’явитися ще близько десяти.
Про це розповів народний депутат Ігор Кононенко, коментуючи ситуацію з освітою в області.



«Кожна дитина Київщини має вчитися та відчувати увагу і любов. Думаючи про це, ми почали створювати інклюзивно-ресурсні центри для діточок з особливими потребами. Їх у нашій області понад 16 тисяч. До таких вихованців потрібен особливий підхід в освіті. Тому мережу навчальних центрів треба розширювати. Хоча Київщина лідирує за кількістю таких закладів, у планах – відкрити ще близько 10 таких центрів», – каже Ігор Кононенко.
За словами депутата, спеціальне сучасне обладнання стимулює в дітей процеси мислення і мотивацію вчитися. Завдяки навчанню в таких закладах особливі діти можуть розкривати свої можливості. До кожного маленького учня тут застосовують індивідуальний підхід.
Нагадаємо, завдяки сприянню Ігоря Кононенка в Обухові відкрився центр для навчання дітей з особливими потребами. А у Васильківському районі запрацював пересувний інклюзивний кабінет. Це автобус, який їздить по всьому району до місця проживання дітей, які потребують допомоги. Тут є все необхідне: і пандус, і великий телевізор з доступом до інтернету, що дозволяє навчати дітей в ігровій формі.
За даними соціологів, завдяки активній роботі на Київщині депутат Кононенко має найвищий рівень довіри людей – понад 70%.