Пошук роботи в місті, що потрібно знати?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Ринок праці змінюється повільно, люди тримаються за роботу, а компанії — за спеціалістів. У такій ситуації пошук роботи в місті (особливо якщо потрібен переїзд заради цікавої роботи) – це непростий, але корисний досвід. Розберімося разом з вами як та де знайти роботу своєї мрії. 

Пошук роботи на сайтах оголошень

Які сайти пошуку роботи ви знаєте? Jooble? Ця платформа має багато плюсів, тут ви без проблем знайдете вакансію в мегаполісі, так і роботу в місті Васильків. Але все-таки ми рекомендуємо вийти за межі та розширити коло вашої присутності в полі роботодавців, і найочевидніший крок – скористатися іншими схожими сервісами. Ви запитаєте, чим вони відрізняються від пошукової системи вакансій Jooble? Нічим. Але можливо роботодавець вашої мрії розмістив вакансію на іншому сайті, буде прикро пропустити шанс через те, що ви не знали, де шукати роботу, чи не так? Але є варіанти цікавіші. Читайте далі.

Надійні курси із гарантією працевлаштування

Усі хороші онлайн-школи сучасних професій дають реальну гарантію працевлаштування. Наприклад, у шкіл Skills Academy і Contented великі списки компаній-партнерів, які влаштовують їх випускників до себе. Така співпраця з курсами вигідна компаніям, адже вони точно знають, що конкретна людина отримала потрібну професію (іноді специфічну, яку не можна знайти у звичайному ВНЗ). Дипломи тут захищають за реальними кейсами, тобто отримують відразу практичні знання, не потрібно додатково витрачати час на навчання новачка.

Зв'язки вирішують не все, але багато

Зв'язки й знайомства – одне з головних багатств будь-якої людини. Попитайте своїх друзів, знайомих, колишніх колег, родичів, чи немає в їхній організації слушних вам вакансій. Не соромтеся, це нормально. Пам'ятайте: багато роботодавців охочіше беруть на роботу співробітника, якого їм порекомендували, за якого поручилися ті, кому вони довіряють.

Напишіть у соціальних мережах що ви шукаєте роботу (для пошуку роботи особливо корисний Facebook – у ньому сильно розвинена професійна спільнота), розкажіть про себе як про спеціаліста, попросіть друзів та знайомих поділитися вашим резюме – цю інформацію може побачити потенційний роботодавець.

Telegram

У телеграмі чимало каналів, присвячених пошуку роботи. Щодня на них з'являються десятки вакансій, зібраних із різних сайтів. Найчастіше кожен канал має свою тематику: один спрямований на пошук дистанційної роботи, інший призначений для підписників з невеликим досвідом роботи, третій не просто розміщує вакансії, а аналізує їх, допомагаючи читачам визначитися з вибором.

Як знайти хорошу роботу? Візьміть ініціативу у свої руки.

Рекомендується не чекати, коли компанія вашої мрії відкриє вакансію, а самостійно написати їм листа, прикріпивши до нього своє резюме. Шанс отримати роботу таким шляхом малий, але це не означає, що ним не потрібно користуватися. По-перше, можливо, компанія ось-ось збирається розпочати пошуки нового співробітника, тоді ви на крок випередите їх. По-друге, ви відразу ж зарекомендуєте себе як рішучого, мотивованого та комунікабельного кандидата. По-третє, швидше за все, ваше резюме все одно буде розглянуте HR-фахівцем і залишиться в базі.

Пошук роботи – процес, який вимагає часу, енергії та терпіння, але якщо не обмежуватися парою найпопулярніших сервісів, можна значно покращити результат.