Нове дослідження ковіду і як убезпечитися від вірусу мешканцям Василькова

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Після дуже м'якого сезону грипу минулого року експерти в галузі охорони здоров'я попереджають, що найближчими місяцями очікується великий сплеск захворюваності на грип. Минулорічний спад, ймовірно, був спричинений широким застосуванням заходів профілактики COVID-19, таких як носіння масок, соціальне дистанціювання, скорочення поїздок, а також закриття шкіл, офісів та громадських місць.

Зараз, коли країна повертається до шкіл та на роботу, а деякі профілактичні заходи згортаються, особливо важливо розуміти, як убезпечити себе від зараження COVID-19 та грипом. Ми отримали безліч запитань від мешканців Василькова про те, як підготуватися до цього сезону грипу, та хочемо надати найточнішу інформацію для наших читачів. Нагадуємо, що в такий небезпечний час немає сенсу виходити на вулицю без потреби. Краще зайнятися улюбленою справою, наприклад, грати в онлайн казино в ігрові автомати онлайн України або послухати улюблену музику.

Нові подробиці про вірус

Нове дослідження за участю кількох десятків людей виявило докази, що вплив звичайного коронавірусу застуди може забезпечити деякий захист від SARS-CoV-2, вірусу, що викликає COVID-19.

Дослідники з Імперського коледжу Лондона у Великій Британії заявили, що їх дослідження вивчає, як наявність Т-клітин у момент зараження SARS-CoV-2 може вплинути на те, чи заразиться людина.

Т-клітини є частиною імунної системи організму та можуть допомогти у боротьбі з вірусними інфекціями.

Опубліковані в журналі Nature, дослідники стверджують, що їхні результати дають "основу для створення універсальної вакцини другого покоління, яка б могла запобігти зараженню нинішнім і майбутніми варіантами SARS-CoV-2, включаючи Omicron". Вони відзначають, що дослідження обмежене невеликою кількістю учасників – 52 особи, більшість із яких були білими європейської національності.

Крім того, перший автор дослідження Ріа Кунду з Національного інституту серця та легенів Імперіал каже, що хоча це важливе відкриття, воно є лише однією з форм захисту, на яку не слід покладатися самотужки.

Кунду додала, що найкращий спосіб захистити себе від COVID-19 – це пройти повну вакцинацію, включаючи отримання додаткової дози.

"Контакт із вірусом SARS-CoV-2 не завжди призводить до зараження, і ми хотіли зрозуміти чому", - сказав Кунду в прес-релізі.

"Ми виявили, що високий рівень вже існуючих Т-клітин, створених організмом при зараженні іншими коронавірусами людини, такими, як звичайна застуда, може захистити від зараження COVID-19".

"На відміну від цього, внутрішні білки, на які орієнтовані захисні Т-клітини, виявлені нами, мутують набагато менше. Отже, вони високо консервативні між різними варіантами SARS-CoV-2, включаючи Omicron".

Хоча вважається, що варіант Омікрон COVID-19 має високий рівень трансмісивності, дані свідчать про те, що він з меншою ймовірністю може призвести до тяжких захворювань та госпіталізації, ніж варіант Дельта, особливо у тих, хто повністю вакцинований.

Що можна зробити для захисту від грипу?

Минулої зими ми дізналися, що широке використання масок у громадських місцях та соціальна дистанційність впливають на зниження рівня передачі інфекції. Інші запобіжні заходи при грипі аналогічні тим, які ми використовували для COVID-19, включаючи:

  • Носіння масок у громадських місцях та соціальне дистанціювання;
  • уникайте тісного контакту з хворими людьми або залишайтеся вдома, якщо ви захворіли;
  • прикривайте рот і ніс серветкою при кашлі чи чханні;
  • часто мийте руки і не торкайтеся очей, носа та рота - місць, де вірус може потрапити в дихальні шляхи;
  • потрібно дезінфікувати часто дотичні поверхні будинку, на роботі або в школі, особливо якщо хтось хворий.


А тепер ми відповімо на питання, що найбільш часто ставляться жителями Василькова, що стосуються коронавіусної інфекції. А якщо ви хочете вибрати іншу тему для ознайомлення - пропонуємо вам відвідати сайт автора.


Як я можу визначити, чи хворий я на грип, а не COVID-19? Наскільки подібні симптоми?

Симптоми COVID та грипу дуже схожі: обидва захворювання можуть викликати підвищення температури, втома, кашель, задишку та іноді шлунково-кишкові проблеми. У людей можуть бути як безсимптомні, так і слабкі або важкі симптоми. Однією з унікальних ознак інфекції COVID-19 є те, що багато людей повідомляють про зміну або втрату смаку чи запаху. Симптоми COVID-19 також можуть виявлятися значно більший час після зараження (від двох до 14 днів), в той час, як симптоми грипу зазвичай виявляються протягом одного-чотирьох днів.

Через схожість симптомів найкращий спосіб визначити, чи є у вас грип або COVID-19, це пройти тестування.

Чи є COVID-19 серйознішим захворюванням, ніж грип?

Хоча до грипу завжди слід ставитися серйозно, COVID-19 є більш заразним і важчим: з початку 2020 року в США заразилися майже 45 мільйонів людей і майже 718 тисяч померли. Для порівняння, під час сезону грипу 2019-2020 років у США близько 38 мільйонів людей захворіли на грип і 22 000 померли від хвороби.

Різко більш високий рівень смертності від COVID пояснюється тим, що він викликає серйозні ускладнення, такі як утворення тромбів, мультисистемний запальний синдром у дітей, рубцювання легень та симптоми "далекого COVID", які не спостерігаються при грипі.