Як вибрати принтер для дому та офісу?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Як і комп’ютери, принтери все більше стають важливою частиною побуту. Завдяки цьому можна самостійно надрукувати фотографії, улюблені рецепти, робочі документи чи домашні завдання для навчання. Та якщо вам потрібний широкоформатний друк або, наприклад, друк на картоні варто звернутися до спеціалістів: https://www.sp-ekko.com.ua/services/uk/czyfrovyj-druk/

Ви завжди можете скористатися послугами компанії «СП Екко» й отримати дуже якісні зображення й написи. Там швидко здійснюють друк навіть у великому тиражі. Та зручно також мати принтер вдома для легких побутових завдань. Дізнайтеся, як краще його вибрати.

На що варто зважати, вибираючи принтер?

Орієнтуйтеся на те:

  • Для чого ви будете використовувати принтер найчастіше

Хоча базова технологія для принтерів за останні кілька років істотно не змінилася, виробники постійно випускають інноваційні пристрої з додаванням нових функцій. Принтери розділені на категорії, ціни та функціонально оптимізовані для різних цілей. 

Хоча деякі друкують високоякісні фотографії, інші більше підходять для друку документів або пропонують різноманітні багатофункціональні пристрої. До того ж домашні принтери розроблені інакше, ніж офісні, де обсяг друку значно більший. Отже, слід чітко розуміти, для яких цілей вам потрібна ця техніка.

  • Які переваги пропонує конкретна модель

Існує кілька способів надсилання даних для друку на принтер, більшість із яких використовує стандартне підключення USB-кабелю від комп’ютера. Однак якщо ви звикли друкувати більші обсяги, наприклад, багато фотографій, то варто розглянути інші принтери. Наприклад, в які можна вставити карти пам’яті безпосередньо зі своєї камери чи смартфона.

Деякі пристрої оснащені невеликим дисплеєм, який дозволяє переглядати чи редагувати фотографії перед друком. Інші принтери можна під’єднати до Wi-Fi й друкувати з будь-якого комп’ютера, підключеного до інтернету.

  • Як замінювати картридж або чорнила

Домашні принтери, які використовуються для друку невеликих тиражів, зазвичай не надто дорогі, оскільки вони купуються одноразово. Однак додаткові витрати включають вартість оригінальних або сумісних картриджів або чорнил. 

Тому перед покупкою обов’язково перевіряйте ціну та ресурс (кількість сторінок, надрукованих на картриджі) картриджів і чорнил, оскільки ці витрати будуть повторюватися. Деякі чорнильні картриджі, які потрібно часто міняти, можуть обійтися значно дорожче, ніж новий принтер.

Струменевий чи лазерний принтер – як вибрати?

Обидва типи принтерів мають свої переваги та недоліки, тому вибір залежить від ваших потреб і бюджету.

  • Струменевий принтер

Він пропонує більш насичені кольори, а також зазвичай дешевший. Тому, якщо ви хочете друкувати переважно фотографії, зверніть увагу саме на такі пристрої. Однак слід враховувати, що вони зазвичай повільніші лазерних. Часом можуть виникнути проблеми з калібруванням, застряганням сопел або витоком чорнила. Зважайте й на те, що картриджі мають обмежений термін служби, оскільки чорнила висихають, коли довго не використовуються.

  • Лазерний принтер

Він вирізняється швидкістю та низькою вартістю за сторінку. Якщо ви шукаєте принтер для друку великих обсягів документів, чорно-білий лазерний пристрій буде хорошим вибором. Та лазерні моделі зазвичай більшій й важчі, споживають більше енергії та дорожчі за струменеві.

Вони здатні надрукувати значну кількість документів за короткий час без необхідності часто міняти картриджі. Чорнила, як і сам лазерний принтер, коштує дорожче, ніж струменевий. Та якщо ви друкуєте багато документів в офісі, це більш доступний і ефективний вибір у довгостроковій перспективі. До того ж можна зменшити ці витрати, вибравши сумісні картриджі.

Розгляньте багатофункціональні струменеві пристрої. Їх можна використовувати для сканування чи копіювання, що дуже зручно для домашнього використання. Та якщо вам потрібен принтер для невеликого офісу, ви зможете оцінити переваги лазерного багатофункціонального пристрою. Це низькі експлуатаційні витрати при максимальному використанні. Вдалого вибору!