Безконтактні оплати телефоном від Mastercard: як працює технологія

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Безконтактна оплата мобільним телефоном з Mastercard - це спосіб легко та швидко здійснювати платежі, не вставляючи картку в термінал або не проводячи нею по магнітній стрічці. Для оплати достатньо піднести до безконтактного зчитувача на POS-терміналі мобільний телефон і потримати кілька секунд.

Мобільні оплати тримачам Mastercard можна робити скрізь, де є символ «Безконтактна оплата». Ресторани та кафе, АЗС, магазини, аптечні пункти, кінотеатри та багато інших підприємств надають клієнтам цю зручну функцію. Якщо на зчитувачі немає безконтактного символу, ви можете оплатити в традиційний спосіб, використовуючи пластикову картку.

Як працює оплата мобільним з Mastercard

Функція оплати телефоном є майже в усіх сучасних смартфонів. Для цього у пристрої має бути NFC. Як тільки ви торкаєтеся телефоном до термінала під час оплати, данні платежу відправляються до мережі Mastercard. Після цього на мобільний приходить повідомлення з підтвердженням операції.

Безконтактні платежі мають багато переваг:

  • Не потрібно турбуватися про те, що у вас немає із собою готівки.
  • Безконтактна оплата навіть безпечніша, ніж оплата готівкою.
  • Легко вести контроль фінансів, адже всі транзакції зберігаються в історії інтернет-банкінгу.
  • Моментальні платежі дозволяють швидко розраховуватися в магазинах, ресторанах швидкого харчування, на заправках та економлять ваш час.

Які ще є безконтактні способи оплати

Окрім безконтактної оплати смартфоном існують інші типи фінансових безконтактних пристроїв, наприклад дармовис і наклейка. Дармовис можна повісити на зв'язку ключів, а наклейку наклеїти на будь-який предмет - телефон, браслет тощо.

Безконтактні технології оплати пропонують безпечні методи шифрування, які є рівносильними для смартфона, карти, дармовиса або наклейки. Клієнт застрахований від будь-яких випадкових платежів. Технологія гарантує, що транзакція відбувається тільки один раз, коли сума платежу вводиться касиром.

У разі втрати смартфона, картки або іншого безконтактного платіжного пристрою варто зателефонувати в банк-емітент для отримання допомоги. Клієнт не несе відповідальності за несанкціоновані транзакції з моменту, коли повідомив про втрату картки. Випуск нової карти не вимагатиме багато часу і може бути виконаний як після втрати, так і після закінчення терміну дії, у зв'язку зі зміною імені/прізвища власника та іншими цілями.