Стремянки від українського бренду Virastar

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Драбина - найбільш поширена в людському побуті конструкція, яка використовується практично у всіх сферах життя. Цей нехитрий пристрій, завдяки можливості складатися, не займе багато місця в квартирі. Крім того, така споруда може використовуватись без додаткової опори.

Немає такої сфери людської діяльності, де б не знайшла застосування драбина. Її використовують у:

  • будівництві для висотних робіт;
  • електромонтажну сферу;
  • штукатурній та малярній справі.

Драбина потрібна і в побуті. Зазвичай її використовують, коли необхідно якусь річ дістати з високої полиці або замінити лампочку, що перегоріла. стремянки Вірастар - ідеальне поєднання ціни та якості, завдяки чому такі конструкції широко використовуються в побуті та інших сферах.

В основі драбини лежать дві жорсткі металеві рами, з'єднані між собою шарнірними механізмами. Верхній щабель найбільший, і зазвичай  виступає як майданчик. Стремена можуть бути гнучкими та жорсткими.

Різновиди

Драбини поділяються на такі види:

  1. Односторонні. Це найпопулярніший тип, який зустрічається буквально в кожному будинку.
  2. Двосторонні. Досягти мети по ній можна з двох сторін, а дві верхні сходи сходяться і утворюють майданчик.
  3. Телескопічні. Наявність висувних ніжок дозволяє регулювати положення конструкції, забезпечивши стійкість пристрою на будь-якій поверхні.
  4. Трансформер. Має більш складну будову на шарнірній основі. За допомогою неї конструкція використовується і як звичайні приставна драбина, і як драбини.

У розкладеному вигляді драбина утворює трикутник, завдяки якому вона міцно стоїть на будь-якому типі поверхні.

Вибір драбини: Основні критерії

Зараз на кожному розі можна побачити безліч видів драбин, що ускладнює підбір. Щоб правильно підібрати драбину слід врахувати такі фактори:

  1. Стійкість. На цю властивість потрібно обов'язково звернути увагу, тому що від неї залежить безпека людини. Конструкція повинна стійко розташуватися незалежно від того, де знаходиться людина.
  2. Мобільність. Сходи повинні легко складатися, переноситися і не займати багато місця в квартирі.
  3. Особливості збирання. Це найбільш важливий акцент, адже там мають бути всі деталі цілими без сколів та вм'ятин, що говорить про надійність експлуатації.

Крім того, важливо знати і сферу застосування драбини. Для дачних робіт можна вибрати важку та масивну драбину, зроблену з металу. У квартиру можна придбати компактний варіант, який може скластися і зайняти своє місце в затишному куточку.