Як вибрати шпалери: корисні поради майбутнім покупцям

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Хоча ремонт часто і порівнюють з невеликим стихійним лихом, це чудовий спосіб оновити звичну обстановку та наповнити кімнати свіжістю. Але щоб результат справді виправдав очікування, важливо правильно підібрати шпалери – саме вони задають стиль у кімнаті. І в цьому допоможуть кілька корисних порад.

Вибір шпалер: початковий етап

Спочатку потрібно ретельно продумати майбутню інтер'єрну концепцію: всі елементи повинні гармоніювати один з одним. В оформленні важливо або грати на контрастах, або використовувати суміжні відтінки – і це стосується не тільки обробки поверхонь, але і штор, меблів, текстилю.

Визначивши бажану колірну гаму, настав час вибирати шпалери для стін в Тернополі https://wallstore.com.ua/ternopil, які відповідають обраній ідеї. Можна вирушити в найближчий магазин, або вивчити фото в онлайн-каталозі, зробивши базові колажі – це допоможе порівняти варіанти, що сподобалися, з існуючими предметами обстановки і прийняти остаточне рішення.

Як вибрати гарні шпалери?

Спочатку потрібно оцінити стан стін та готовність вкласти велику суму в те, щоб вирівняти поверхню до ідеального стану. За наявності навіть дрібних нерівностей або дефектів, варто віддати перевагу флізеліновим шпалерам з великими, об'ємними малюнками – у цьому випадку можна знехтувати комплексною обробк стін. При покупці корисно орієнтуватися на такі характеристики:

  • Для темних приміщень з недостатньою кількістю природного світла краще вибирати світлі відтінки: білі, сірі, рожеві – це допоможе зробити приміщення затишним. А для кімнат, вікна яких виходять на сонячну сторону, необхідно вибрати оздоблювальні матеріали з високою світлостійкістю, які не вицвітають і не псуються під впливом прямих сонячних променів (на рулон має бути нанесене відповідне маркування).
  • Висока вологість здатна швидко зіпсувати паперові вироби, тому за відсутності гарної вентиляції потрібні вологостійкі матеріали. Існують спеціальні серії для кухні та ванної кімнати.
  • Для дитячої спальні та вітальні краще купувати зносостійкі шпалери з гарною щільністю. Чим вище цей показник, тим довше будуть служити матеріали, а відповідно, не доведеться найближчими роками знову займатися оновленням приміщення.

Для ремонту належить купити не тільки шпалери, а й спеціальний клей, який забезпечить надійну фіксацію вінілового або флізелінового полотна на поверхні. А замовити все необхідне можна в каталозі інтернет-магазину шпалер від виробника Vinil – це чудова можливість заощадити і підібрати дійсно якісні матеріали.