Як захистити врожай від шкідників та птиць?

васильков 13 |
3-08-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Захист врожаю від шкідників - це одне з ключових завдань для аграрія після жнив. Боротьба зі шкідниками це багатогранний процес, оскільки типів пошкоджуючі врожаю є декілька. До прикладу це можуть бути різноманітні комахи, жучки, птахи, або навіть люди.

Щоб здійснити захист врожаю від комах та жуків використовуються спеціальні засоби для протруювання. Придбати протруйники насіння можна на сайтах компаній, які реалізують засоби захисту рослин. Там же ви можете отримати консультацію стосовно правил застосування, оскільки саме вони знають достеменно як захистити врожай від шкідників, безпосередньо в процесі транспортування або зберігання в складах.

Одним із рішень для захисту врожаю від птахів може слугувати захисна сітка від птахів. Придбавши таку сітку ви можете вкривати нею зернові рукава, або кагати для тимчасового зберігання зернових. Термін служби таких захисних сіток обчислюється 10-річчями, оскільки вони виготовлені зі спеціальних полімерів, які не бояться ультрафіолетових променів, перепадів температур чи вологи. Спеціалісти із захисту врожаю від птахів радять фіксувати сітку від птахів на поверхні за допомогою гравійних мішечків - таким чином вдасться унеможливити її “крадіжку вітром” або крадіжку людьми.

Як захистити врожай від птахів якщо немає змоги придбати або застосувати сітку. В такій ситуації хорошим варіантом може слугувати акустичний відлякувач птахів. 

Авіаційний відлякувач допоможе захистити виноград від птахів, або ж стане на заваді крадіжкам риби птахами на рибних підприємствах. Справжньою знахідкою такий акустичний відлякувач може стати і на елеваторах чи молочно товарних фермах, де також присутня проблема з птахами-шкідниками. Відлякувач птахів широко застосовується для захисту площадок з полімерними рукавами в які попередньо було завантажено зерно або корми.

Ключовою перевагою такого відлякувача є його унікальна кількість звуків - понад 50. Завдяки цьому птахи не звикають до них. Крім того такий відлякувач є абсолютно автономним та повністю програмованим. Це дозволяє один раз налаштувати час його роботи, періодичність та тип сигналів, години сну, і залишити пристрій для роботи протягом 2 тижнів.

Для досягнення позитивного ефекту у боротьбі з птахами за допомогою відлякувача, необхідно буде переміщувати його щодня хоча б на 30 метрів в сторону від попереднього місця. Таким чином для птахів буде створено максимальний режим дискомфорту.