Найкращі страви, що поєднуються з міцними напоями

новини Васильків

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Під час вибору відповідних страв до міцних алкогольних напоїв — горілки, віскі, рому, джину — важливо віддавати перевагу їжі, яка не перебиває алкоголь, а підкреслює і доповнює його смако-ароматичні особливості. У статті розповідаємо про найвдаліші гастрономічні пари з популярними різновидами міцного алкоголю.

Які страви можна подати до горілки

Оскільки горілка має чистий нейтральний смак, вона добре поєднується з різними стравами незалежно від того, чи подається в чистому вигляді, чи в складі коктейлів. До найпопулярніших варіантів належать:

  • млинці з червоною ікрою — ніжна текстура та злегка солодкуватий смак борошняних виробів у поєднанні з насичено-солоним маслянистим смаком ікри підкреслює гіркоту та гостроту алкоголю, формуючи приємний баланс;
  • копчена риба — насичена текстура осетрини, форелі і лосося створює цікавий контраст із чистим смаком напою;
  • мариновані та квашені овочі — огірки, помідори, капуста та інші види закусок із гостро-кислим смаком чудово доповнюють класичну пшеничну горілку;
  • вареники з картоплею або капустою — м'яка текстура тіста та начинки врівноважує гостроту міцного алкогольного напою;
  • борщ — солодкуватий смак буряків у поєднанні з вершковими нотками сметани гармонійно доповнюють чистий профіль горілки.

Страви, які ідеально підходять до віскі

Якісне односолодове віскі з яскравими димними нотками добре поєднується з ситними пікантними стравами. Найчастіше до віскі подають стейки, приготовані на грилі, — таке м'ясо з карамелізованою скоринкою доповнює торф'яні відтінки міцного алкогольного напою. Особливо вдале гастрономічне поєднання формує з віскі рибай із великою кількістю жирових прошарків, які допомагають дещо пом'якшити гостроту віскі. Як альтернативу стейкам також можна подати грудинку, реберця або тушковану свинину з солодкуватим соусом, який перегукуватиметься з нотками ванілі й карамелі, що присутні в багатьох різновидах віскі.

Чим можна закушувати ром

Темні та пряні сорти рому зі складним, злегка солодкуватим смаком добре поєднуються і з солоними, і з солодкими стравами, особливо карибської кухні: в'яленою куркою або свининою з солодкуватою глазур'ю та приправами, які перегукуються зі спеціями, що містяться в пряних напоях. Прекрасно підходять до рому й морепродукти — креветки, краби, омари. Також можна подати до цього алкогольного напою піратів тропічну сальсу або нарізаний тонкими скибочками манго, які доповнюють нотки карамелі та патоки, відчутні в якісному темному ромі.

Страви, які добре поєднуються з джином

Трав'яні нотки джину особливо добре гармонують із легкими та свіжими закусками, які підкреслюють витончений смак напою. Найчастіше до джину подають страви з риби та морепродуктів, свіжі й солоні нотки яких гармонійно доповнюють цитрусові та ялівцеві відтінки алкоголю.

Також до джину можна подати салат з огірків і кропу — трав'яна свіжість і хрумка текстура такої закуски ідеально поєднуються зі смаком алкогольного напою.