7 фактів про сорт огірків «Кураж F1»

васильков 1 785 |
1-03-2017 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Кожний городник, з метою отримання високого врожаю корисних продуктів, або ж для продажу їх іншим, надзвичайно відповідально підходить до вибору сорту тієї чи іншої культури.
Наприклад, огірки , які користуються значним попитом для використання в їжу в сирому вигляді та консервування, вирощує практично кожен дачник та фермер. Існує не один десяток сортів цієї культури, та все ж тільки невелика частина з них здобула найбільшу поширеність. Одним з них є сорт огірків, що має назву «Кураж F1».

Походження

Даний сорт огірків було виведено безпосередньо біля підніжжя Гімалаїв (Індія). Він відмінно прижився у наших кліматичних умовах, тому на сьогоднішній день навряд чи знайдеться господар, який би не вирощував цю культуру на власній ділянці. Сорт огірків «Кураж» справедливо вважається одним з найкращих для висівання на відкритій грядці.


Рання поява плодів
Важливою перевагою «Куражу» є масова поява плодів через 38-44 дні у літньо-осінній період та 50-54 – у зимовий.

 

Відмінна генетика
Даний гібрид демонструє стійкість до ряду розповсюджених захворювань:
вірусу огіркової мозаїки;
кореневих гнилей;
справжньої та несправжньої борошнистої роси;
оливкової плямистості.

 

Ідеальний час для висадки розсади
Найкращим періодом для посіву даного сорту вважається перша або друга декада червня. Найбільш сприятливий час для висадки розсади – початок липня, граничний строк для цієї маніпуляції – остання декада липня. Дотримання вище наведених термінів відіграє важливу роль, оскільки здійснення посадки пізніше, ніж це вказано, відобразиться на значному зменшенні врожайності.

 

Вивірена щільність
Чітке дотримання рекомендованого показника щільності посадки у великій мірі впливає на отримання максимальної кількості врожаю. Оптимальним вважається показник, що дорівнює 2-2,2 рослин на 1 квадратний метр. Сорт відрізняється раннім плодоносінням. Спеціалісти радять перші плоди збирати тоді, коли їх розмір досягне позначки в 10-11 см.

 

Збільшення врожайності завдяки безпечному добриву

Застосування органо-мінерального добрива – гумату калія, підвищує врожайність огірків та будь-яких інших насаджень на 18-30%, навіть за умови високого показнику забрудненості навколишнього середовища. Також регулярне обприскування культур збільшує стійкість їх росту, що зумовлюється високим вмістом калія. Одночасно відбувається зміцнення кореневої системи насаджень й скорочення строків дозрівання сільськогосподарських культур.

 

Виведення нітратів з ґрунту та підвищення його родючості

Компанія Галичина пропонує високоякісний гумат калію, що виготовлений з низинного торфу та характеризується вмістом життєво важливих мікроелементів (фосфору й азоту). В наслідок обприскування насаджень, вони демонструють високу стійкість до ураження захворюваннями та впливу кліматичних чинників. Використання гумату калія сприяє виведенню шкідливих нітратів з кореневої системи рослин, а ґрунт отримує високі показники родючості. Все це надалі відображається на зовнішньому вигляді плодів та укріпленні імунної системи культур.