ХВИЧА МЕПАРІШВІЛІ: Голосування за закон про деокупацію продемонструвало, хто в парламенті насправді вболіває за Україну та відновлення її територіальної цілісності

васильков 1 299 |
22-01-2018 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Надзвичайно важливо, що перший пленарний тиждень нового року Верховна Рада розпочала з розгляду ключового законопроекту про деокупацію Донбасу, який нарешті законодавчо визнає Росію країною-агресором та покладає на РФ повну відповідальність за окупацію території України. На цьому в коментарі представникам ЗМІ Київщини наголосив народний депутат фракції «Народний фронт» Хвича Мепарішвілі.




«Розгляд та ухвалення парламентом законопроекту «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» - це історичне рішення. Як влучно підкреслив лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк: «Україна продемонструвала всьому світу чітку позицію всієї об'єднаної української влади: Росія – агресор; ми не віддамо власні території; ми не піддамося на російський шантаж», - наголосив народний депутат.


Хвича Мепарішвілі зауважив, що голосування за закон, яким РФ визнається агресором, а ОРДЛО і Крим - окупованими, продемонструвало, хто насправді вболіває за країну та відновлення її територіальної цілісності, а хто в парламенті - п'ята колона Кремля.


Водночас від нагадав, що саме фракція «Народного фронту» послідовно наполягала на тому, щоб цей важливий для України документ був розглянутий якомогашвидше. За його словами, понад рік депутати «Народного фронту» лобіювали це рішення в парламентських комітетах, і саме «Народний фронт» наполіг на тому, аби із законопроекту були виключені «Мінські домовленості», які поки що не виконуються Росією.


Також Хвича Мепарішвілі додав, що в законі про деокупацію прописані правові і організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України. Крім того, документ суттєво посилює позицію України на дипломатичному фронті та міжнародних судах, захищає права та інтереси нашої країни в ході ймовірної миротворчої операції ООН на Донбасі.


«Народний фронт» у цьому питанні, за його словами, стоїть на трьох принципових вимогах:


«По-перше, ані Росія, ані афілійовані з нею держави, наприклад, Білорусь, не будуть миротворцями в Україні. Миротворча операція на Донбасі неможлива без виведення російських військ та терористичних угрупувань. По-друге, умови, викладені в російському проекті відповідної резолюції Радбезу ООН – це неприпустимий нонсенс. По-третє, без українського парламенту жодне рішення про будь-яких «миротворців» на території України ухвалене не буде», - зауважив представник «Народного фронту».


Хвича Мепарішвілі також акцентував увагу і на розширенні економічних санкцій України та Заходу проти Росії, повідомивши про те, що депутати від «Народного фронту» внесли кілька законопроектів щодо нових персональних та секторальних санкцій проти РФ, і домагаються їх ухвалення Верховною Радою.


«Україна та всі країни світу повинні нарощувати як політичний, так і економічний тиск на агресора, поки на Донбасі не припиняться обстріли, поки не будуть звільненні всі заручники, поки російські війська не вийдуть з Криму та Донбасу», - резюмував парламентарій.