У Василькові почали видавати «пакунки малюка» в пологовому при виписці

васильков 1 769 |
15-05-2019 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Якщо раніше для отримання «пакунків малюка», який є безповоротною адресною соціальною допомогою при народженні дитини, потрібно було звертатися до Управління соціального захисту населення, то тепер, починаючи з 11 травня, молоді батьки Василькова отримують їх відразу при виписці з пологового будинку.



Соціальний проект з надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги стартував в Україні ще 1 вересня минулого року. Однак не завжди молоді батьки мали змогу отримати свої «пакунки малюка» вчасно через їх нестачу в органах соціального захисту населення (міста та району).

Як повідомляє Васильківська центральна районна лікарня, 10 травня до ЦРЛ надійшли «пакунки малюка» для подальшої їх видачі жінкам, які народили дитину в акушерському відділенні Васильківської лікарні. Їх видачу щасливим родинам розпочали здійснювати з 11 травня.

Тож тепер кожна родина з 11 травня при виписці отримує пакунок малюка безпосередньо в акушерському відділенні Васильківської ЦРЛ.

Нагадаємо, що «пакунок малюка» видається дітям, народженим після 1 вересня поточного року, на підставі виконання постанови Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 №512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»». У набір входить двадцять п’ять необхідних речей для немовлят.