Васильківська лікарня готується до прийому хворих на COVID-19

васильков 4 625 |
25-03-2020 |

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Сьогодні головний лікар Васильківської ЦРЛ Лідія Пацало під час засідання міськрайонного штабу щодо протидії поширення COVID-19 на Васильківщині повідомила, як у лікарні готуються до прийому хворих на коронавірусну інфекцію.

За її словами, у лікарні на сьогодні продовжується робота над режимом реанімаційного відділення, у якому наявні 10 апаратів для штучної вентиляції легень.

Також готуються лікарі хірургічного профілю, яких навчають працювати з апаратами ШВЛ, щоб вони були готові допомагати лікарям-реаніматологам.



Крім того, Лідія Пацало повідомила, що 6 лікарів, які проживають у Києві, були розміщені на проживання у місцевому готелі. Це дозволить забезпечити медикам комфортні умови для відновлення сил, вбереже членів їх родин, оскільки медики постійно контактують з хворими.


Наразі на Васильківщині не зареєстрованого жодного випадку COVID-19.
За минулу добу до Васильківської ЦРЛ поступили 6 хворих на пневмонію та 3 особи, хворі на ГРВІ (двоє дорослих і одна дитина).

Інфекційне відділення Васильківської ЦРЛ працює в ургентному (невідкладному) режимі.

Як повідомляють у лікарні, 24 березня на потреби лікарні місцеві небайдужі меценати передали біозахисні костюми для медичних працівників та антибіотик потужної дії останнього покоління для симптоматичного лікування ускладнень у хворих на коронавірус COVID-19.


Варто зазначити, що у Василькові на минулому тижні був сформований Антикризовий штаб. За інформацією міського голови Володимира Сабадаша, до нього увійшли представники органів місцевого самоврядування, органів державної влади та бізнесмени, які своїми внесками сформували фінансовий фонд штабу у розмірі 700 тисяч гривень.

Зокрема, компанія Premier FOOD долучилася до благодійної справи та нещодавно придбала апарат штучної вентиляції легень, 30 комплектів костюмів спецзахисту для медиків та 1000 захисних медичних масок. Усе це протягом тижня прибуде до України та буде передано у Васильківську ЦРЛ.

Нагадуємо, у Василькові працює “гаряча” лінія з питань коронавірусу – 099 129-0-103