Яка буває вощина, і чим відрізняються її види?

васильков 3 121 |
26-08-2020 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Як правильно вибрати і купити вощину ? Що для цього потрібно знати початківцю пасічнику і що радять експерти? Звичайно, люди, які займаються в цій сфері вже не перший рік, розуміють, якою буває вощина і що потрібно знати для придбання кращого продукту.


Кожен пасічник знає, що таке вощина, адже без неї неможливо уявити собі видобуток меду. Однак, далеко не всі розбираються, яку вощину варто купувати і як вибрати найкращий продукт.

Вощину ще називають восковим шаром. Це пластини, які найчастіше створюються з воску бджіл. На таких пластинах продавлюються осередки шестигранної форми, які використовуються бджолам для забудови сот.


Кілька шарів вощини пасічник повинен закріпити за допомогою рамки, а вже її він вставляє у вулик. Тобто вощина - це відмінна основа для формування сот і прискореного розмноження нових бджолиних сімей. Це гарантує кілька приємних бонусів:

  • Здоров'я бджіл.
  • Відмінний урожай меду.


З огляду на це вощина в Боярці  має такий істотний вплив на кількість і якість меду, до вибору вощини потрібно поставитися уважно. Якою буває вощина?


  1. Натуральна.
  2. Штучна.


Натуральна вощина створюється завдяки натуральному воску. Такий вид більш популярний серед бджолярів, оскільки його в першу чергу зручніше використовувати, він більше подобається бджолам, а також їх здоров’ю і імунітет буде більш захищений.


Штучні пластини мають свої переваги й недоліки. Наприклад, вони при своїй експлуатації не деформуються, а також їх можна використовувати довше, ніж натуральну вощину. Однак стільники для штучної вощини все одно буде потрібно змащувати натуральним воском. Штучний продукт з пластмаси і парафіну може і нашкодити бджолам.


На що варто звертати увагу, щоб вибрати якісну вощину?


Як підтверджують експерти, що вощина хорошої якості повинна бути прозорою і блискучою, якщо на неї спрямувати світло. Важливо, що кількість осередків повинно бути не менше десятка на кожні п'ять з половиною сантиметрів.

Ще фахівці радять звертати увагу на жорсткість листа. Якщо покласти його на долоню при кімнатній температурі, то краї не повинні опускатися нижче, ніж на тридцять сантиметрів. У нашому магазині Ви завжди знайдете якісну продукцію за кращими цінами. Тут Вас чекає великий асортимент продукції і допомога менеджерів з вибору підходящого товару. Обов'язково телефонуйте і ми Вам допоможемо зробити вибір і забезпечити здоров'я бджолиним сім'ям і хороше вироблення меду.