Походження слова суші та інші цікаві факти. Страва, що не перестає нас дивувати

васильков 2 620 |
21-07-2022 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Більшість інформації, що є про японську культуру, для європейців то просто темний ліс. Для нас замовити суші в Білій Церкві це просто звичайний день. Однак для самих японців поїдання такої вишуканої страви це справжнє свято. І то не дивно, бо закладено в цю страву не просто поїдання смачних продуктів, а цілу філософію. Якщо хочете відчути справжній японський смак особливих продуктів, то обов’язково замовляйте доставку їжі в Білій Церкві на Пронто Піца.

Що таке суші та чому вони мають таку назву?

До цього смачного продукту в Японії відносяться зі значною повагою. Доволі дивно, та в самому слові “суші”, якщо враховувати лінгвістичні норми, то нічого спільного з рибою нема. Це слово поділяється на дві частинки “су”, яке означає саме оцет, який необхідний для особливого смаку та консервування та “ші”, саме так називають в японії рис.

Проте чомусь з роками та зі зміною особливостей приготування найпопулярнішої японської страви під цим словом почали розуміти буквально рибний шматочок з рисом.

Багато сучасних видів суші не обов'язково мають саме японське коріння. Однак вони створюються в стилі традиційних ролів. Суші та роли мають класичну будову. Це такі невеликі шматочки рису та риби що замотуються у листя водоростей норі. Також їх можуть змочити соєвим соусом, або це вже робити під час самого вживання.

Суші то не просто їжа, а ціала культура поїдання. Бо до кожного шматочку ставляться як до справжнього витвору мистецтва, поважаючи неповторний смак. Тому між вживанням ролів різних смаків й використовують імбир, який здатний перебивати смаки. І таким чином вони не будуть змішуватись один з одним.

Що ще ми не знали до цього про суші?

Враховуючи що це не просто рецепт якоїсь тривіальної страви, а справжня філософія, то про суші можна говорити доволі довго. Для того щоб більше дізнатись про цю особливу культуру, пропонуємо прочитати трохи цікавої інформації:

  • Суші не можна зберігати. Для того щоб отримати всю позитивну енергію, яку через страву передав сушист, необхідно з’їдати суші одразу. Якщо роли були приготовленні за допомогою сирої риби, то з’їсти їх треба на протязі однієї години. Якщо потрібно зберігати їх трохи часу, то це треба робити в холодильнику, обов’язково накривши харчовою плівкою й не довше ніж чотири години.
  • Майстер по сушам заточує свої ножі кожного дня. За японською філософією, ножі які використовуються для приготування ролів, то є прямі нащадки самурайських мечів. Й кухар має стежити за гостротою ножа так само ретельно, як самурай слідкує за своїм мечем.
  • Колись для того щоб добути водорості норі, їх відшкрібали з човнів або пірсу. Після чого пресували та сушили на сонці. Дійсно, не дуже апетитно звучить, проте чого тільки люди не зроблять заради смачних суші. Зараз же норі спеціально вирощують а потім обробляють.

Суші варте нашої поваги. Бо кожен шматочок робиться з любов’ю кухаря до гостя та з шануванням величезної культури.