Біржа криптовалют та безпека клієнта: за рахунок чого це досягається

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Біржа криптовалют в Україні – один із найзручніших сервісів для купівлі, продажу, обміну та широкого спектру операцій з криптовалютою. Головна особливість ресурсу – велика кількість можливостей, широкий інструментарій та безпека користувачів. Сучасна біржа криптовалют допомагає застрахувати свої будь-які дії та цифрові активи на балансі.

Як досягається безпека на сервісі: основні методи

Концепція підтримання безпеки будується на використанні механізмів захисту та авторизації даних. Українські біржі криптовалют рекомендують на балансі зберігати лише ті монети, які ви плануєте направляти в оборот. Криптовалюту бажано зберігати на холодних гаманцях, до яких ви можете мати лише фізичний доступ за рахунок паролю.

Методи підтримання безпеки на прикладі WhiteBIT

До основних способів можна віднести наступне:

  • 2FA або двофакторна аутентифікація. Це значить, що свою особистість ви можете підтвердити в 2 етапи, наприклад, через пароль та персональний код, який відправиться на ваш номер телефону/пошту.
  • AML – це комплекс дій, які блокують будь-які спроби відмивання та терористичного вимагання грошей.
  • KYC – комплексна верифікація користувача з представленням документів для підтвердження особистості. Документи можна і не надавати, але в такому випадку у користувача з’являться обмеження на торгові операції, проведення окремих транзакцій.

Навіть якщо у зловмисника будуть всі паролі, українська біржа криптовалют заблокує вхід при використанні іншої IP-адреси. Всі повідомлення про вхід в обліковий запис обов’язково будуть надаватися власникам для підтвердження будь-якої активності.

Що робити у випадку злому?

Якщо ви помітили підозрілу активність та спроби виведення коштів, активи можна заблокувати. Операція виведення відразу відміниться та відновиться лише з часом, коли ви вже самостійно зможете змінити дані та краще захистити обліковий запис. Також існують додаткові інструменти, наприклад, страхові фонди, анти-фішинг.

Не забувайте хеджувати ризики та зберігати активи на холодних гаманцях з фізичним паролем, якщо у вас великі інвестиційні вклади. Персональний ключ та пароль до гаманця можуть бути лише у вас. Не передавайте дані третім особам.

Використання бірж сьогодні – одне з найбільш безпечних. Якщо ви хочете детально освоїти всі можливості, які відкриває трейдинг, реєструйтеся на криптосервісах та не ігноруйте всі доступні методи безпеки.