Роутери Xiaomi: що в них особливого і яку модель обрати

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Вже декілька років поспіль компанія Xiaomi займає топові місця у сфері продажу гаджетів різного плану. Це телефони, роутери, телевізори, ноутбуки, різні дрібниці на зразок бездротових зарядок тощо. Це дійсно якісні, але доступні пристрої, які складають гідну конкуренцію дорожчим аналогам. Сьогодні розповімо, чим особливі роутери від Xiaomi та як їх обирати.

Особливості маршрутизаторів Xiaomi

Роутери цієї компанії не потребують особливих навичок для налаштування: із цим впорається майже кожен. Налаштування проводиться або через браузер, або через спеціальний додаток для смартфона. Це дозволяє змінювати налаштування, навіть якщо ви не вдома. На роутерах четвертої серії з’явилась цікава кнопка MiNet. Вона необхідна для того, щоб Wi-Fi роутери у Чернівцях додавали нові пристрої до наявної мережі без додаткових налаштувань та паролів.

Але, купуючи ці пристрої, слід пам’ятати, що:

  • вони мають стандартну китайську мову прошивки, яку слід замінити у налаштуваннях;
  • при використанні додаткових зовнішніх 4G-модемів якість покриття може впасти через різні протоколи звʼязку та прошивки;
  • вони мають невелику кількість LAN-портів, адже пристосовані саме до використання як маршрутизатор, а не свіч. 

Маршрутизатори працюють на потужних процесорах власного виробництва, що прискорює підʼєднання до пристроїв. Також нові моделі підтримують два діапазони роботи: 2,4 та 5 ГГц. А девайси преміумсегмента здатні передавати дані на швидкості до 1 Гбіт/сек. Нижче детальніше про наявні на сайті Allo.ua моделі.

Xiaomi Mi Wi-Fi Router 4A

Модель від китайського виробника, що надає найшвидше для користувача інтернет-покриття. Для підключення стаціонарних комп’ютерів або ігрових приставок роутер оснащений декілька портів LAN на задній панелі девайсу. Також присутній додатковий порт WAN.

Для обробки вхідної інформації використовується 128 МБ оперативної пам’яті та двоядерний процесор. Роутер підтримує сучасний протокол IPv6 та може працювати у двох діапазонах. Спеціалісти рекомендують цю модель як домашній або офісний роутер, адже він може підтримувати до десятка незалежних підʼєднаних гаджетів.

Xiaomi Mi Router HD 1 Tb

Флагманський роутер, належить до категорії hi-end. Облаштований внутрішнім жорстким диском на 1 ТБ пам’яті для збереження даних. Для обміну інформацією присутній інтерфейс USB 3.0, також роутер підтримує роботу від портативних 3G- та 4G-моделей. 

Велика кількість портів додаткового підключення забезпечить незалежну