Що таке тепловізійна камера?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Що таке тепловізійна камера?

Тепловізійна камера - це пристрій, який вловлює інфрачервоне випромінювання тіл і обробляє зображення, які легко інтерпретуються людським оком через екран без необхідності контакту. Він буде представляти і виконувати вимірювання температури на основі коефіцієнта випромінювання.

Він може мати різні застосування, тому на ринку ми можемо знайти промислові термографічні камери, термографічні камери для визначення температури тіла і тепловізійні камери безпеки.

Чи є тепловізійна камера такою ж, як звичайна камера?

Вони не однакові. Тепловізійні камери здебільшого використовуються у сфері охорони периметра і відображають чорно-біле зображення. Вони ідеально підходять для виявлення людей або тварин в умовах дуже поганої видимості або її відсутності через слабке освітлення, туман тощо. Зі свого боку, термографічні камери показують колірну палітру, таким чином відображаючи різні температури, які випромінює тіло. Таким чином, ми можемо сказати, що термографічна камера - це різновид тепловізійної камери, здатної вимірювати й аналізувати температуру. Також є тепловізори військові, які дуже необхідні в наш час. Варто обирати максимально якісні тепловізори для військового застосування.

Як працює тепловізійна камера?

Щоб більш технічно зрозуміти, як працює тепловізійна камера, слід спочатку зазначити, що всі тіла з температурою вище 0° К генерують випромінювання, яке ми не в змозі сприйняти за допомогою зору. Ті, які випромінюють більше інфрачервоного випромінювання, мають більш високу температуру. Після виявлення та обробки даних відповідно до встановленого нами коефіцієнта випромінювання (ε) камера перетворює випромінювання на термограму, теплове зображення, яке ми можемо візуалізувати. Ми можемо бачити це зображення чорно-білим або з деякими кольоровими візерунками, які допоможуть нам розрізняти різні температури.

Тепловізійні камери бувають двох типів: охолоджувальні та неохолоджувальні. Крім того, їх можна класифікувати за типом детектора, походженням випромінювання, режимом роботи, типом пристрою. Как мы и предполагали в начале статьи, все больше и больше компаний рассматривают возможность установки профессиональной тепловизионной камеры для борьбы с Covid-19.

Ви можете купити тепловізори в магазині Топоптикс . Там вам запропонують якісний товар по доступній ціні.