Пластикові вікна: головні особливості вибору

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Попри те, що більшість жителів столиці встановили пластикові вікна, багато хто ще не знає, як вибрати їх, на що звернути першочергову увагу, на яких елементах можна зекономити. Якщо вам потрібні металопластикові вікна Київ може запропонувати послуги десятків компаній. Але обирати слід лише професіоналів. Наприклад, таких, як компанія Viknar’off.

Конструкція металопластикового вікна

Попри зовнішню простоту, сучасний виріб має кілька елементів. Серед головних з них:

  • рама (профіль);

  • склопакет;

  • фурнітура;

  • підвіконня;

  • ущільнювач.

Вибір розпочинають із профілю: чим він товщий, тим міцніший та кращий. Характеристики рами багато в чому забезпечують тепло- та звукоізоляційні властивості. Водночас занадто товстий профіль не завжди потрібен: для кліматичних умов України цілком достатньо 50-60-міліметрової рами.

Наступний за важливістю елемент після профілю – фурнітура. Саме від неї залежить термін служби всього вікна. Варто обирати лише фурнітуру відомих брендів. Для її виготовлення використовуються спеціальні сплави, які не іржавіють та не деформуються з часом. Хороша фурнітура прослужить багато років.

Склопакет та ущільнювач

Не менш важливий елемент – склопакет. Він може складатися з кількох камер. Чим більше камер, тим кращий захист від температури на вулиці. Товщина впливає і на ступінь звукоізоляції.

Звичайне скло майже не застосовується. Наприклад, для захисту від холоду та спеки на скло наноситься спеціальне покриття, яке не дає внутрішній температурі розповсюджуватися назовні. Якщо вікна виходять на шумну вулицю, то можна застосувати антирезонансний склопакет, який не дає звукам проникати в приміщення. Застрахувати вікно від ударів допоможе захищений склопакет. Його можна встановити, якщо вікна виходять на ігровий майданчик.

Ущільнювач забезпечує герметичність вікон. Найкращий варіант ущільнювача – каучук EPDM. З часом цей елемент пересихає та починає тріскатись. Тому раз на два роки ущільнювач змащують. Якщо зношування значне, то ущільнювач просто замінюють.