Який бандаж допоможе під час реабілітації після травми коліна

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

При проведенні силових вправ, під час бігу, стрибків, ходьби та підйому сходами на рухливі суглоби (плечові, ліктьові, колінні) припадає максимальне навантаження. Суглоби здатні рухатись в різних площинах, через що виникає нестабільність. Вона може призвести до вивихів, розтягувань, забитих місць і навіть інвалідності.

Щоб запобігти таким пошкодженням та мінімізувати больовий синдром у разі хронічного захворювання, лікарі радять використовувати колінний бандаж. Це ортопедичний пристрій, який сприяє повному відновленню суглоба після травми. Як і скільки носити спеціальний аксесуар, визначає лікар. Професійні спортсмени, щоб запобігти травмуванню, одягають фіксатори під час тренувань. Якщо фахівець радить максимально обмежити навантаження, наколінники потрібно носити майже завжди, знімаючи їх тільки під час відпочинку.

Асортимент медичних застосувань для хворого коліна

В інтернет-магазині медтехніки Baldinelli можна придбати бандаж на колінний суглоб таких типів.

Профілактичний

Під час інтенсивних фізичних навантажень ортопедичні моделі знижують навантаження на коліна. Вони підходять для використання спортсменами, людьми із надмірною вагою, жінками у період вагітності, пенсіонерами.

Спортивний

Бандаж еластичний для колінного суглоба здатний надійно захистити суглоби під час важкого тренування, незалежно від обраного виду спорту.

Зігріваючий

У певних випадках коліна потребують впливу тепла. Саме такі моделі спричиняють локальну теплову дію на пошкоджену частину нижньої кінцівки. Як наслідок, болючі відчуття зменшуються.

Компресійний

Фіксатор з пателярним кільцем призначається при потребі забезпечити підтримку меніска при травмах та захворюваннях.

Лікувальний

Ортези на коліно мають металеві спіральні ребра. Їхнє носіння зменшує болючі відчуття, нормалізує кровообіг у ушкодженій кінцівці та прискорює процес одужання.

Особливості вибору бандажа на коліно за рівнем жорсткості

Перед тим, як купити бандаж для колінного суглоба, потрібно визначитися з необхідною жорсткістю ортопедичного виробу. Наколінники виготовляються:

  • Помірної жорсткості

Еластичний бандаж для колінного суглоба обмежує його рухливість. Переважно такі моделі лікарі рекомендують використовувати з метою профілактики.

  • Середньої жорсткості

Напівтверді ортези комплектуються силіконовими вставками та еластичними ребрами жорсткості. Такі вироби обмежують рухливість пошкодженої області ноги. Вони мають високу міцність, еластичність і навіть ефект пам'яті.

  • Високої жорсткості

Конструкція може оснащуватися металевими чи пластмасовими елементами, шарнірами. Основне завдання такого пристрою – повне обмеження рухливості коліна.

У яких випадках може допомогти бандаж на коліно

Є ряд захворювань і травм, під час яких не обійтися без спеціальної пов’язки:

  • перелом нижньої кінцівки, тяжка травма, післяопераційний період;
  • заняття професійним спортом, особливо тяжкою атлетикою;
  • надлишкова маса тіла, що чинить високий тиск на колінні суглоби;
  • розтягнення сухожилля;
  • хронічна нестабільність суглобів;
  • артрит, артроз, бурсит, синовіт;
  • зміщення надколінка;
  • розрив меніска;
  • збільшення внутрішньосуглобової рідини;
  • хвороба Шлаттера-Осгуда.

Також лікарі радять носити бандажі на коліна у профілактичних цілях не тільки спортсменам, але й людям, робота яких пов’язана з перенесенням важких вантажів, тривалим перебуванням у положенні стоячи.