Посмішка у подарунок: чому не варто боятися зубного лікаря

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Мало хто навіть з дорослих з упевненістю може заявити, що залюбки відвідує стоматологічний кабінет. Але стоматолог - лікар, без якого повноцінне здоров'я зубів та ясен неможливе. Отож, краще наперед подолати у собі навіяний дитячими страхами стереотип - і записатись на прийом до хорошого зубного лікаря. Адже плановий огляд має бути раз на півроку. 

Широкий спектр стоматологічних послуг надається у київській клініці Безпалюк. І якщо уникнути «побачення» з бормашиною ще нікому не вдалося, краще нехай воно буде заздалегідь спланованим і відбудеться в приємній атмосфері взаємодовіри. До того ж, сучасна медицина використовує найновітніші методики знеболювання. 

Чи варто боятися стоматологів? На думку самих зубних лікарів, вони такі ж «янголи у білих халатах», як терапевти чи окулісти, хоча й займаються проблематикою ротової порожнини. А конкретно - зубів. 

Психологи переконані, що страх стоматкабінету носить характер стійких емоцій, основаних на спогадах з дитинства. А з будь-якими емоціями можна справитись. Хтось уявляє себе учасником наукової експедиції у власне тіло, комусь достатньо просто розслабитись і почати рахувати слоненят. Врешті-решт, кінець сеансу (немов у кіно) неодмінно буде.

Фахівці радять керуватися логікою та аргументами. Вилікувати карієс (і врятувати зуб від неминучого видалення) може лише стоматолог. І зробить він це якісно, професійно, без болю. Розпізнати пародонтоз на зародковій його стадії здатен також стоматолог. Краще навіть не уявляти про наслідки прогресії запалення надкісниці. Відтак, лікар, який зустріне вас у стоматкабінеті, налаштований на позитив. І йому варто довіряти.

Якщо б не було стоматологів… 

Напевне, так починалась би казка у стилі чорного гумору, але уявімо на хвильку саме таку ситуацію. Особливість усіх стоматологічних захворювань в тому, що самі по собі (під натиском імунітету) вони не проходять. Ангіна після тривалого протистояння з силами організму врешті-решт «викине» білий стяг, проте каріозна порожнина буде лише збільшуватись у розмірах. 

І якщо на початковому етапі (стадія темної плями) можна було б обмежитись естетичною пломбою, глибокий карієс вимагає видалення зубного нерву з наступним лікуванням кореневих каналів. Ладні терпіти біль далі, ковтаючи жмені знеболюючих (бідна печінка!)? Тоді готуйтесь до видалення. 

До речі, наявність карієсу негативно впливає не лише на зуби. Страждає шкіра, яка вкривається характерними висипами. Патологічні процеси відбуваються на рівні шлунково-кишкового тракту. Карієс часто стає причиною синуситу й навіть конюктивіту.

Але наша казка - із щасливим кінцем. Фахівці клініки Bezpaliuk професійно лікують усі стоматологічні хвороби, проводять діагностику, займаються протезуванням й виправляють прикус. Їм довіряють і маленькі пацієнти, бо найщиріша посмішка - посмішка стоматолога.