5 найпопулярніших коктейлів на основі коньяку

васильков 9 |
28-06-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Вони так сподобалися людям, що спритні підприємці запатентували рецептуру. І почали продавати під своїми торговими марками. Але нам ніщо не заважає змішати компоненти і насолоджуватися приголомшливим смаком. Ось найкращі рецепти. 

Гранд Марньє

Легенда свідчить, що 1827 року якийсь Жан Батист Лапостоль із містечка Нефоль-ле-Шато заснував винокурню. І подарував її своїй онучці, яка вийшла заміж за Александра Марньє. І молодята придумали змішувати коньяк з апельсиновим соком. 

Ну, офіційно це називалося "настоювати на цедрі карибського гіркого апельсина". Однак, суть не змінюється. Гранд Марньє - коньяк з апельсиновим соком. Пропорція залежить від того, що вам більше подобається - терпкий аромат апельсина чи міцність коньяку. 

Піно де Шарант

Поки ми обираємо дорогі коньяки з великими термінами витримки, в регіоні, де ці коньяки виробляють, у Шаранті, вживають спирти молоді. Так-так, якщо ви зайдете в будь-який бар міста Коньяк (того самого, яке дало своє ім'я напою), то вам запропонують Піно де Шаарант. 

Це суміш виноградного соку з молодим коньячним спиртом. Звичайно, вам розкажуть історію, що це найкращий-найкращий сік. І навіть не сік, а сусло. З певних сортів. Але суть та сама. 

Пропорція залежить від вашого смаку. Французи віддають перевагу 4 часткам коньяку на 6 часток соку. 

До речі, формально Піно де Шарант - це кріплене вино, а не коктейль. 

Домейн дю Кантон

А рецепт цього коктейлю французи запозичили у китайців. Французьке "Домейн" утворилося від назви району Домен у китайському місті Чжухай, розташованого в дельті Перлової річки в провінції Гуандун. Це поруч із Макао. 

Вірніше, придумали коктейль самі китайці. Але, щоб успішніше продавати його в США, додали французького шарму в назву. 

До складу входить коньяк, імбир і мед. Можна ще додати ваніль за смаком. Роблять зазвичай із міцністю близько 20%. Тобто, розбавляють коньяк водою вдвічі, додають трохи імбиру і меду. Напій уперше з'явився 1997 року. Його позиціонували в США, як продукт елітної китайської кухні в стилі ф'южн. 

Шамбор

Теж винайдений порівняно недавно - 1982 року. Разом із лікером цієї марки з'явилася і легенда. Нібито ще 1600 року Людовику XIV під час його візиту до замку Шамбор піднесли цей напій. Звісно, король-сонце був у захваті після дегустації. 

До складу коктейлю входить, крім коньяку, ще цедра апельсина, мед, ваніль і, найголовніше, малинове варення. Ожинове теж підійде. 

Можна, звісно, настоювати на коньячному спирті цілі ягоди протягом кількох тижнів. Винороби з долини Луари кажуть, що саме так і роблять. Проте, з точки зору фізики, хімії та кулінарії, найкращим буде використання саме варення. Пропорції за смаком. Але коньяку має бути багато. Як і цукру. 

Коляска мотоцикла (Sidecar)

Коньяк із цитрусовими. Але замість апельсинового соку береться лимонний. Класичний рецепт - на 5 частин коньяку береться 2 частини будь-якого лікеру triple sec і 2 частини лимонного соку. Можна просто змішати 2 частини коньяку і 1 частину лимонного соку.

 

Джерело - https://spirt-opt.store/uk/category/cognac-uk/