Переваги власної свердловини на воду: комфорт і економія

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Розглядаючи різні можливості для забезпечення індивідуальних потреб у воді певної кількості, безперебійності подачі та безпосередньої якості рідини, її придатності для споживання, багато хто не наважується саме на свердловину через відносно високу вартість робіт та обладнання для її облаштування. Проте саме в випадках, коли для потенційних замовників набуріння свердловин ціна є вирішальним критерієм, майстри легко доводять помилковість такого твердження. Адже в довгостроковій перспективі цей проєкт швидко окупиться, продовжуючи забезпечувати доступ до якісної чистої води. До того ж, в такому виборі є ще кілька важливих переваг саме для замовника.

Перевага перша: Можливість заощадження витрат на оплату комунальних послуг

Зокрема це стосується оплати послуг за водопостачання та водовідведення згідно використаних обсягів і тарифів комунального підприємства, що регулярно підвищуються. Дійсно, індивідуальна свердловина на воду передбачає витрати лише на етапі буріння, облаштування та підключення свердловини до будинку чи інших господарських споруд на ділянці, на момент здачі установки в експлуатацію власнику залишається лише контролювати обсяги використаної електроенергії, які в результаті виявляться суттєво дешевше  щомісячних платежів за постачання води та її відведення. До того ж, власники установок не мають необхідності сплачувати додаткове обслуговування труб та іншого обладнання, через яке функціонує центральна мережа.

Перевага друга: Наявність постійного доступу до чистої питної води

Незалежність від можливих перебоїв та псування якості води є одним з основних аргументів на користьбуріння нової індивідуальної свердловини. Проте в сучасних умовах, через постійні обстріли та введення графіків відключення електроенергії, саме власники індивідуальних джерел води можуть продовжувати користуватися установкою, підключивши її до альтернативних джерел живлення, наприклад, генератора відповідної потужності. При цьому зберігається необхідний тиск в системі та її продуктивність.

Перевага третя: Відсутність необхідності коригувати власний розпорядок дня під графіки подачі води або ж зниження її напору

Автономність функціонування свердловини на воду дозволяє власнику не звертати увагу на особливості роботи комунальних служб, оголошення про тимчасове або ж тривале припинення водопостачання, а також витрачати зусилля та кошти на придбання додаткових ємностей для зберігання рідини на випадок недостатнього напору для комфортного використання, що особливо стосується мешканців багатоповерхівок.

Перевага четверта: Можливість обирати водоносний горизонт відповідно до бажаної якості рідини

Цей момент є одним з важливих ще на етапі обговорення, оскільки від вимог щодо подальшого використання джерела залежить подальший порядок дій майстрів. Дійсно, замовляючи послугу буріння Київ чи Київська область, клієнт може обирати, на яку глибину проводитиметься буріння, наприклад, до Полтавського чи Сеноманського горизонту. А вже від цього залежить якість води та її придатність для споживання (пиття, приготування страв, забезпечення інших побутових потреб).

Перевага п’ята: Використання чистої питної води незалежно від стану труб та обладнання центральних мереж водозабезпечення

Саме зіпсоване та пошкоджене обладнання центральних мереж водопостачання є однією з найвагоміших причин низької якості води, яку отримує її споживач, оскільки комунальні підприємства зазвичай використовують воду з глибоких та чистих артезіанських джерел, яка вже під час транспортування до будинку чи квартири споживача забруднюється шкідливими домішками та рештками. Якщо ж обирати буріння нової свердловини, то в замовника є можливість завчасно потурбуватися про вибір якісного обладнання та матеріалів, завдяки чому установка справно прослужить протягом кількох десятиліть.

Якщо ж свердловинна вода потребуватиме додаткового очищення перед вживанням, досвідчені майстри завжди зможуть порекомендувати ефективний тип фільтрів, який ефективно вирішуватиме проблему.

Враховуючи всі описані аргументи на користь буріння власної свердловини, можна вважати таке рішення не лише раціональним та комфортним, а й максимально вигідним у найближчій перспективі.