Як вибрати оперативну пам'ять для ПК?

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Всі вже напевно знають, що достатній обсяг оперативної пам'яті забезпечує нормальну роботу ПК. Якщо ж ПК відчуває її недостатню кількість, то він починає «гальмувати». Використовується вона для тимчасового зберігання даних, які необхідні для функціонування операційної системи та програм, що активно використовуються. 

Під час вибору оперативної пам'яті для ноутбука та комп'ютера слід керуватися одними й тими ж порадами. 

Обсяг пам'яті та кількість планок

 Кількість та складність запущених програм і додатків, в тому числі й запуск ігор, кількість активних вкладок в браузері безпосередньо залежать від обсягу оперативної пам'яті. 

Планка (модуль пам'яті) – плата з чіпами. Моделі планок можна купити комплектами (2, 4, 8 штук в комплекті). Парна кількість таких модулів дозволяє пустити в дію багатоканальні режими роботи пам'яті, що дає вагомий приріст продуктивності. 

Під час апгрейду ПК слід пам'ятати, що найбільш сучасні комплектуючі дозволяють комп'ютеру довше залишатися актуальним. 

Частота 

Не варто зациклюватися на синхронності частоти оперативної пам'яті та частоти процесора, материнської плати. В рамках одного покоління будь-яка пам'ять може працювати на базовій частоті, яка визначається платформою. 

Таймінги 

Під таймінгом розуміють часовий проміжок між подачею команди контролером пам'яті та її виконанням. Ясна річ, що чим швидше відгук, тим швидше оперативка. Даний параметр найбільш важливий під час розгону. Якщо знехтувати цим аспектом, то система здатна втратити стабільність.


На що звертати увагу під час купівлі?

Експерти магазину CompX радять враховувати: 

- необхідний обсяг пам'яті; 

- кількість планок; 

- стандарт ОП; 

- виробник. 


Будь-яку допомогу в підборі потрібного пристрою готові надати консультанти магазину в робочі години.

Де вигідно придбати оперативку? 

Купити оперативну пам'ять для комп'ютера або ноутбука в Україні можна в інтернет- магазині CompX. Електронний каталог пропонує клієнтам магазину широкий вибір техніки та комплектуючих від передових ТМ. Кваліфіковані консультанти завжди готові допомогти у виборі комплектуючих з урахуванням вашого бюджету та вимог до техніки.

Доставка здійснюється в усі регіони України в найкоротші терміни. Також є можливість самовивозу з магазину. Всю контактну інформацію можна знайти на сайті https://compx.com.ua.