Антибіотики чи противірусні ліки: медична грамотність

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Самолікування шкідливе для здоров’я. Проте якщо ви збираєтеся зухвало призначати самому собі схему лікування, будьте впевнені, що розумієтеся на конкретній темі. Зараз поширена думка, що антибіотики здатні подолати будь-яку хворобу. Насправді вони можуть бути корисними лише в 10% випадків з респіраторними захворюваннями. Саме стільки відсотків хвороб викликають бактерії. Знайти ліки проти вірусів можна за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/protivovirusnyie на сайті МІС Аптека 9-1-1.

Різниця в антибіотиках та противірусних препаратах

Антибіотики працюють на противагу бактеріям. Якщо природа хвороби саме бактеріальна, то ви можете застосовувати ці препарати. Треба враховувати, що в організмі людини присутні корисні бактерії, які забезпечують правильну роботу окремих систем. Їх такі ліки теж пригнічують.

Противірусні препарати впливають лише на частинки вірусів, які оселяються в клітинах людини. Більшість з цих ліків стимулює розвиток інтерферону та впливають на його швидше накопичення. Саме ця речовина може пригнічувати віруси та приводити до їхньої загибелі.

Коли приймають антибіотики

Коли шляхом здачі аналізів (кров, мазки зі слизової тощо) виявляють бактеріальну інфекцію, переходять до приймання антибіотиків разом з іншими ліками. Частіше до цих захворювань належать:

  • пневмонія — захворювання легень;
  • пієлонефрит — запалення нирок;
  • цистит — запалення сечового міхура;
  • виразка — захворювання шлунка через хелікобактер;
  • коліт — запалення кишківник.

Антибіотики іноді можуть протистояти умовно-патогенним мікроорганізмам. Часто оперативне втручання теж стає причиною використання цих препаратів.

Коли п’ють противірусні ліки

Прийняття противірусних ліків має призначити лікар. Для профілактики їх майже не застосовують. Приймають їх при вірусах грипу, ГРВІ, папіломавірусах, герпесу, гепатиту тощо. 

Пити одночасно противірусні препарати й антибіотики не можна. Тільки коли на це є серйозні підстави. Іноді інфікування вірусами може настільки послабляти імунну систему, що на тлі хвороби викликає активацію бактеріальної флори.