3 питання й відповіді про молочницю

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Вагінальний кандидоз — хвороба досить неприємна. Часто жінки через сором’язливість чи інші причини не хочуть про це говорити та звертатися до лікаря. Захворювання виникає через патогенні мікроорганізми роду Candida. Воно супроводжується виділеннями з піхви та свербежем. Ліки проти молочниці ви можете знайти за посиланням https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/lechenie_molochnitsyi — тут є близько 70 різних препаратів.

Що викликає молочницю?

Кандидозу не треба багато умов для розвитку. До факторів ризику належать:

  • велика кількість шкідливих вуглеводів, що є у солодощах і випічці;

  • тривале вживання антибіотиків, що без розбору вбивають бактерії, у тому числі — з захисного бар'єра;

  • зміни в гормональному фоні, що можуть бути викликані вагітністю чи захворюваннями на кшталт діабету;

  • зміна статевого партнера — іноді відбувається «конфлікт мікрофлори»;

  • недостатня інтимна гігієна або незручна спідня білизна з синтетичних матеріалів.

Тож причин для розвитку кандиди — безліч. Навіть реакція на такі гігієнічні засоби, як щоденні прокладки, може супроводжуватися молочницею.

Чому молочницю не лікують раз і назавжди?

Причин для повернення кандидозу не менше. Ми знову починаємо хворіти, лікар виписує нам антибіотики, можемо одягнути неякісну білизну. Стреси та хвилювання виснажують організм і погіршують імунітет. У цьому випадку рецидиви — це нормально. Тільки треба одразу ж реагувати на проблему та розв’язувати її мінімальною ціною.

Як лікувати молочницю?

Є декілька способів вилікувати кандидоз. Для цього використовують або місцеві ліки, такі як свічки, креми чи мазі, або антимікотичні засоби. Вибирати схему лікування та препарат самостійно не треба. У кожної жінки вираженість симптомів, наявність додаткових чинників змінюється. Тож підхід до позбавлення від молочниці теж різний.

Спочатку запишіться до лікаря. Він вже після збору анамнезу може призначити ліки. Щоби зекономити час, можете замовити всі засоби на сайті МІС Аптека 9-1-1.