Діденцеве провалля - Васильківські Карпати


Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber Поділитися в Skype

На території Васильквської териториальної  громади є унікальне місце - Діденцеве провалля, його йменують ще "Казковим яром", і все це через його унікальну та неповторну красу. 
Знаходиться васильківське Діденцеве провалля поблизу автошляху «Васильків - Велика Бугаївка».  З самої дороги яру не видно але  пройшовши з десяток метрів можна побачити, що серед поля з’являються обриви з висотою схилів до 30 метрів. 

Посеред яру в небо виринають поодинокі кручі і виникає відчуття, ніби ти дивишся на незвичайні краєвиди з кінотрилогії «Володар перснів» або ж перебуваєш у Новій Зеландії. Зачаровує своєю красою різнотрав’я, поширюючи в повітрі духмяні аромати чебрецю, материнки, безсмертника та інших цілющих трав.


Навесні схили Діденцевого провалля вкриває оксамитова зелень молодих трав, а восени яр вкривається в  позолоту, серед якої милують око красуні-берези.
Козулі, зайці, лисиці, лосі, білки, дикі кабани та їх пернаті сусіди: жайворонки, солов’ї, щиглики - створюють надзвичайну атмосферу для відпочинку.


Це місце спокою, затишку та краси вабить до себе відпочивальників, художників, туристів, усіх, хто хоче побути наодинці з природою і собою.
Площа провалля сягає сотень гектарів, і кожна частина зачаровує своєю красою.