Секрети осіннього затишку вдома й на вулиці

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Осінь – це особлива пора року. Не кожний відразу розуміє її чарівність, адже пройшло улюблене літо, а разом з ним і тепло. За вікном часто дощ та холод, настав час навчання, закінчились літні відпустки. Але осінь – це ідеальний час для мрій, домашнього затишку та родинного тепла, це улюблений час художників та поетів.

Чим зайнятись восени

Вересень і жовтень – це час тихого полювання. Прогулянка по осінньому лісу й збирання грибів – хороший вид відпочинку як для дорослих, так і для дітей.

Восени діти обожнюю калюжі, вони досліджують їх у гумових чоботях та катаються по ним на велосипедах. Парки прекрасні в жовтні, різнобарвні листочки прикрашають дерева та шурхотять під ногами, повітря по-осінньому особливе, білочки біжать по горіхи до перехожих.

Найкращі фотосесії виходять восени, природа гарно прикрашає фон та допомагає розкрити щирі емоції людей.

У цьому році осінь настала вчасно за календарем, але ще не увійшла в свою красу. На вулиці волого й прохолодно, але не варто засмучуватись, використовуйте цей час для приємного спілкування з рідними людьми в затишній домівці. Ви можете читати книги, дивитись фільми, грати в настільні ігри, малювати, складати вірші та цікаві історії, мріяти, складати подальші плани, просто бути разом в теплому домі. 

А можливо зайнятись корисними справами, наприклад, замінити в шафі літній одяг на осінній, викинути зайві речі з дому, щоб звільнити місце для приходу чогось нового і хорошого, приготувати улюблені страви.

Як облаштувати оселю для комфортного домашнього відпочинку

Восени частіше вся сім’я збирається вдома, адже це так чудово сидіти в теплій та затишній оселі, коли за вікном дощ. Закутатись в улюблений плед, насолоджуватись гарячим чаєм, читаючи книгу під звук осіннього дощу. Для комфортного відпочинку потрібно забезпечити наступні речі:

  • зручний диван або крісло, для особливих романтиків – підвіконня;
  • теплий та зручний домашній одяг, м’якенькі в’язані шкарпетки будуть дуже доречними;
  • комфортний натуральний плед;
  • гарячий чай з лимоном, медом, ягодами, а можливо, навіть глінтвейн;
  • улюблена книга або фільм;
  • тепло в оселі, особливого антуражу додає камін з натуральними або імітованими дровами;
  • свіже та чисте повітря в оселі, для цього можна використати освіжувач повітря, можливо, і з ароматизаторами.

Якості повітря в житлових приміщеннях восени потрібно приділити особливу увагу, оскільки в цю пору року частіше фіксується перевищення допустимих норм забрудненості: частіше бувають торф’яні та лісові пожежі, шкідливі викиди з машин та заводів опускаються нижче разом з туманом. Захиститися від цього допоможе очищувач повітря. 

Крім того, використання обігрівальних приладів, осушує повітря в кімнаті, тому у пригоді стане зволожувач. 

Також в осінні місяці фіксується висока захворюваність на вірусні хвороби, тому освіження та очищення повітря в оселі дуже важливе.

Не забудьте сповна насолодитися дарами осені й наситити організм вітамінами перед зимою, споживайте більше свіжих сезонних фруктів та овочів.