Як продовжити строк служби варильної поверхні: прості лайфхаки-п’ятихвилинки

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

З часом у результаті тривалого активного використання варильна поверхня втрачає презентабельний зовнішній вигляд. Емалева або склокерамічна частина робочої поверхні вкривається різноманітними розводами, плямами, мікрочастинками жиру та навіть подряпинами.
Перш за все, причиною погіршення зовнішнього вигляду кухонної техніки слугує ігнорування базових правил експлуатації. Зокрема, призвести до неприємних наслідків може неправильне обслуговування, неакуратність, використання неякісних хімічних засобів для видалення забруднень.
Уникнути несвоєчасної втрати «товарного» вигляду у процесі використання варильної поверхні не так вже й складно. Існує кілька простих та універсальних лайфхаків, які допоможуть підтримувати кухонну плиту чи варильну панель в ідеальному стані впродовж тривалого часу.

Це цікаво: Більшість лайфхаків, які стосуються догляду за варильною поверхнею, є універсальними, тобто підійдуть для газових, електричних та індукційних моделей з робочою поверхнею зі склокераміки або емалі будь-якого (навіть світлого) кольору. Замовити стильні та прості в догляді варильні поверхні кольору слонової кістки можна в МОЙО.

ТОП-5 простих та доступних лайфхаків для догляду за варильною поверхнею

  • Для миття варильної поверхні слід використовувати спеціальні серветки та губки. Звичайні губки, призначені виключно для миття посуду, на склі, склокераміці та емалі можуть залишати сліди від мийних засобів та розводи. Видаляти жир, бруд та рештки їжі з корпусу варильної поверхні потрібно спеціальними безворсовими серветками або губками з ущільненою структурою.
  • Впоратися з застарілими плямами на поверхні варильної поверхні допоможуть спеціальні пастоподібні мийні засоби, які ефективно та швидко видаляють навіть найінтенсивніші забруднення. Щоб позбутися плями якомога швидше, необхідно нанести на неї чистильну пасту, залишити на кілька хвилин та ретельно витерти м’якою серветкою. Для того, щоб отримати ідеальний результат, після цієї процедури можна протерти поверхню не концентрованим мильним розчином. 
  • Щоб продовжити «життя» варильної поверхні, для приготування їжі варто використовувати лише якісний та чистий посуд. Варто пам'ятати, що неякісна фарба та тонка, недостатньо міцна емаль з поверхні каструль і сковорідок під дією високої температури може лущитися та залишатися на поверхні плити або варильної панелі. 
  • Шар бруду та жиру на поверхні механічних елементів керування варильної поверхні можна видалити за допомогою звичайних ватних паличок та нашатирно-анісових крапель. В особливо складних випадках для очищення підійде зубна щітка з м’якою силіконовою щетиною. Цей метод допоможе позбутися бруду не тільки на поверхні механічних контролерів, а й в інших складнодоступних місцях.
  • Для очищення варильних панелей зі склокераміки та скла можна використовувати спеціальні скребки, які не залишають подряпин та всього за кілька секунд можуть видалити майже будь-які забруднення. Втім, варто пам’ятати, що обирати скребок для варильної поверхні слід дуже ретельно, враховуючи особливості та властивості матеріалу, для очищення якого він буде застосовуватися.

Всього кілька простих порад та лайфхаків дозволяють продовжити строки експлуатації варильної поверхні, а також швидко та без зайвих зусиль привести її зовнішній вигляд до ладу.