Який захист потрібен дитині для їзди на самокаті

новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Через юний вік і недостатній досвід, юні самокатери ще не вміють правильно тримати рівновагу й зупинятись, тому можуть часто падати. Щоб дитина не стала боятись засобу пересування й не відмовилась від подальшого навчання їзді, краще, якщо вона це робитиме в захисному спорядженні. Але і згодом такі аксесуари можуть бути незайвими.

Який захист потрібен для юного самокатера

Дитяче захисне компонування нічим не відрізняється від дорослого. Оскільки важливо захистити найвразливіші місця, купуючи дитячий самокат, замовте разом із ним шолом, шорти, наколінники, рукавички, щитки для зап’ястя.

Усе, що потрібно зробити батькам – це купити якісний захист. А виробники, у свою чергу, вже подбали про те, щоб коліна, руки, голова дитини під час можливого падіння лишались непошкодженими.

Захист голови

Шоломи бувають двох типів:

  • казанкові – використовуються для активних катань, де спостерігається високий рівень небезпеки;
  • фітнес-шоломи – підходять для швидкої їзди, тривалих катань.

Травми голови можуть мати неприємні наслідки, тому шолом важливо включити до списку покупок.

Захист для рук

Оскільки у самокатерів найчастіше пошкоджуються зап’ястя, їх потрібно захищати в першу чергу. Адже під час падіння руки інстинктивно висуваються вперед.

Захисні перчатки не дають травмуватись долоням під час ковзання асфальтом. Завдяки хорошому зчепленню з кермом, останній не вислизне в непотрібний момент.

Налокітники використовуються для захисту ліктьових суставів від вивихів, ушибів при падінні спиною назад. Новачкам потрібен жорсткий захист, який носиться поверх одягу й приймає удар на себе. М’які еластичні вироби можна носити під одягом. Вони підходять для тих, кому до вподоби спокійний стиль катання та професійних райдерів.

Захист для ніг

Наколінники, як і налокітники, бувають жорсткими і м’якими. Якщо дитину не цікавить екстремальна їзда, достатньо м’якого типу захисту. Одягнений під спортивні брюки, джинси, він захистить м’язи від розтягнень, а шкіру – від подряпин, синців.

Наколінники будуть не зайвими навіть коли дитина вже вправно стоятиме на платформі, адже травми колін також є досить поширеними. Під час падіння в більшості випадків райдери приземляються на коліна.

Захисні шорти завдяки вшитим пінним вставкам гасять удари. Діти часто падають на сідниці, тому важливо захистити копчик і тазостегнову зону.

Щитки для голеней потрібні тільки тим, хто практикує трюки.

Особливості захисту для дітей

Оскільки діти швидко ростуть, краще купувати вироби, які можна підганяти під змінні параметри. Це не тільки забезпечить комфорт носки, але й дещо продовжить термін використання захисного спорядження.

Правильно підібраний захист зручний. Він не бовтається, але й не давить, приємний до тіла, не викликає бажання зняти. Наявність липучок дозволяє зручно його одягати й знімати, регулювати під конкретний розмір.