Що потрібно знати про правильне харчування

васильков 4 |
10-10-2023 |
новини Васильків [/xfgiven_gallery]

Поділитися сторінкою Поділитися в Facebook Поділитися в Telegram Поділитися в Whatsapp Поділитися в Viber

Важко посперечатися з тим, що правильне харчування – найкращий вибір на користь гарного самопочуття та довголіття. Однак при цьому не варто забувати про те, що обмежуючи себе в якихось продуктах, людина втрачає доступ до незамінних речовин, мікроелементів. Заповнити їхній дефіцит допоможуть спеціальні комплекси, розраховані на жінок та чоловіків. Достатньо заглянути на https://usavitamines.com.ua/kompleksy-dlya-muzhchin/ щоб у цьому переконатись особисто. То яке воно — правильне харчування? Розглянемо це питання детальніше.

Як виглядає і з чого складається правильне харчування

Важливо одразу відзначити, що ПХ — це не обмеження в їжі, а вживання натуральних продуктів. Важливо врахувати, що організму потрібні:

  • білки;
  • жири;
  • вуглеводи;
  • вітаміни;
  • мікроелементи.

Якщо вести правильний їх підрахунок, розрахувати дозування, то організм отримуватиме сповна всіх необхідних речовин, щоб функціонувати без збоїв. Але виключається фастфуд, газовані напої, напівфабрикати. Тільки свіжо приготовлена ​​страва, в якій будуть утримуватися всі корисні елементи.

5 принципів правильного харчування

Людина, яка не звикла стежити за своїм харчуванням, спочатку може відчувати дискомфорт. Існує безліч порад та рекомендацій, пропонуємо розглянути п'ять основних:

  1. Контроль за калоріями. Середньодобова норма становить 1500–2000 кілокалорій. Точніша цифра залежить від активності людини. Зайві кілограми з'являються від дисбалансу — коли кількість ккал, що споживаються, перевищує витрачені.
  2. Своєчасне та різноманітне харчування. Не можна весь день голодувати, а потім споживати всі калорії за один прийом. Слід вживати їжі не менше трьох разів на день. Підбір різноманітних продуктів дозволить легше перенести зміни та отримати всі необхідні речовини.
  3. Складати тижневе меню. Таким чином, можна відразу закупити всі необхідні продукти і не витрачати час на вирішення цього питання.
  4. Обмеження цукру. Це так зване швидке насичення, яке незабаром залишає, підвищуючи почуття голоду. Сьогодні існує багато корисних солодощів, які можна використовувати як перекус.
  5. Овочі та фрукти щодня. Вони не тільки корисні, але й допоможуть скоротити кількість калорій, водночас наситивши організм всіма необхідними речовинами.

Переважно піддавати продукти якомога меншої термічної обробки. У такому разі вони збережуть якнайбільше вітамінів та мінералів.